Raikkonen, fericit sa fie liderul campionatului

Publicat luni, 07.04.2008 10:40 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen este fericit ca a devenit lider in clasamentul pilotilor, desi nu a reusit sa-si adjudece victoria in Bahrain.

Pilotul Scuderiei Ferrari a catalogat weekendul trecut drept dificil, dupa ce coechipierul sau, Felipe Massa, l-a dominat autoritar atat in antrenamente, cat mai ales in cursa de duminica. Finlandezul a dezvaluit ca nu a fost foarte multumit de setarile monopostului Ferrari, motiv pentru care a fost nevoit sa se multumeasca cu locul 2.

"Intregul weekend a fost destul de dificil. Una dintre probleme a fost ca nu am reusit sa setez corect masina", a declarat Raikkonen la finalul cursei. "Am avut un weekend dificil si am terminat pe locul 2, dar trebuie sa uitam asta, urmatoarea cursa va fi diferita. Conducem in campionat si acesta este cel mai important lucru, dar cu siguranta nu a fost cel mai usor weekend".

Raikkonen a admis ca nu se simte foarte confortabil pe acest circuit. De altfel, finlandez nu a reusit sa castige niciodata la Sakhir, locul 2 din acest weekend reprezentand cea mai buna performanta personala. Totusi, el vede partea plina a paharului si este fericit ca este lider in clasament.

"Nu a fost un weekend perfect, iar problema a fost ca nu am gasit stabilitatea potrivita, dar asta este viata", a adaugat Raikkonen. "Nu sunt niciodata fericit pe acest circuit, dar cred ca in aceste 3 curse de debut important este sa castigi cat mai multe puncte. Sunt fericit sa fiu la conducere inainte de revenirea in Europa si speram sa fim mai puternici in cursele urmatoare".

Raikkonen ocupa primul loc in clasament cu 19 puncte, cu 3 mai multe decat Nick Heideld.

  • Baghi84, luni, 07.04.2008 10:52
    Excelent ...

    Deci nu e gluma cu BMW,Ferrari sunt pe val ,McLaren la pamant ...probabil ca un pilot cu experienta mai mare nu pierdea start-ul si BMW putea obtine prima victorie in F1 ...Kimi a dat senzatia ca poate mai mult,dar cred ca echipa nu a vrut sa riste un duel intre piloti

  • kimi_rai, luni, 07.04.2008 21:52
    @baghi84

    Da asa cred si eu ca au fost ordine de echipa la Ferrari s ail lase p Massa sa castige , ca sa capete incredere