Massa, usurat dupa victoria din Bahrain

Publicat luni, 07.04.2008 10:25 de Daniel Popescu

Felipe Massa a admis ca se simte usurat dupa prima victorie obtinuta in 2008, dupa un debut de sezon dezamagitor.

Pilotul brazilian a fost constant sub presiune in ultimele doua saptamani, dupa erorile de pilotaj comise in Australia si Malaezia. Totusi, pilotul Scuderiei Ferrari a revenit spectaculos in Bahrain, reusind sa se impuna fara emotii in fata coechipierului sau, Kimi Raikkonen.

"Cu siguranta, ultimele saptamani nu au fost foarte usoare, dar asta este viata, nu este prima oara si cu siguranta nu va fi nici ultima oara"

, a declarat Massa la finalul cursei. "Stim ca suntem rapizi si cand faci o greseala si esti in spate este o gresit, dar cand faci o greseala si lupti pentru victorie este un lucru rau. Aceasta cursa a fost foarte dificila, nu am vrut sa fac nicio greseala, am vrut sa aduc masina acasa si sa controlez forma echipei, am avut intotdeauna in minte ce s-a intamplat la cursa trecuta si sunt sigur ca asta este normal. Acum am in minte numai victoria."

Massa a pierdut pole positionul in Bahrain in ultimele momente ale calificarilor, fiind depasit de Robert Kubica. Totusi, brazilianul si-a luat revansa la start cand a reusit sa-l depaseasca usor pe pilotul BMW. "Cred ca a fost o sesiune de calificari buna. Nu s-a schimbat nimic daca am plecat de pe locul 2, am avut un start bun, Robert nu a plecat foarte bine, iar eu l-am depasit. Cursa a fost foarte dificila la inceput pentru ca era foarte mult ulei pe pista. Pe parcursul cursei masina a fost foarte, foarte buna, nu am fortat pana la limita, am vazut ca distanta fata de Raikkonen crestea."

In urma succesului obtinut in desert, Massa a urcat pana pe locul 6 in clasamentul geeneral, la noua puncte in spatele liderului Kimi Raikkonen, iar brazilianul crede ca Ferrari sunt intr-o pozitie buna pentru a lupta pentru titlul mondial. "Cu siguranta este un sezon echilibrat", a declarat el. "Cred ca va fi bine si la Barcelona pentru ca masina noastra se potriveste unor astfel de circuite si, cand vom ajunge la Monaco, vom vedea ca monopostul este mai bun in virajele lente decat anul trecut. Cred ca suntem intr-o pozitie buna pentru cursele urmatoare".