Kubica, dorit la BMW-Sauber si in 2009

Publicat duminică, 08.06.2008 18:19 de Daniel Popescu

Mario Theissen spera ca Robert Kubica sa ramana pilotul echipei BMW-Sauber si in sezonul 2009, in timp ce Ferrari tatoneaza terenul pentru cooptarea pilotului polonez.

Kubica a impresionat in acest debut de sezon obtinand performante peste asteptari in primele curse ale acestui an. Polonezul a realizat primul pole position din scurta istorie a echipei sale si, in prezent, este la numai 6 puncte in spatele liderului Lewis Hamilton.

Actualul contract al lui Kubica cu BMW-Sauber expira la finalul acestui an, dar germanii au prima optiune pentru 2009. De altfel, directorul departamentului de motorsport al BMW, Mario Theissen, a admis ca echipa sa doreste sa-i prelungeasca contractul.

"Nu vad niciun motiv pentru care sa dorim altceva. Vom incepe discutiile cu el despre un nou contract in cursul acestui an", a explicat Theissen pentru publicatia germana Bild.

Totusi, prestatiile lui Kubica in curse au atras inevitabil si atentia marilor echipe. Astfel, Gazzetta dello Sport sustine ca Ferrari au intrat deja in contact cu Kubica in privinta unei viitoare colaborari, mai ales ca Raikkonen a lasat sa se inteleaga ca s-ar putea retrage din competitie la sfarsitului sezonului 2009.

Publicatia citata mentioneaza de altfel ca polonezul a devenit prioritatea numarul 1 pentru italieni in cazul in care Raikkonen se va decide sa paraseasca Scuderia la finalul contractului sau.