Kubica: "Fiabilitatea BMW este un factor crucial"

Publicat joi, 12.06.2008 15:44 de Daniel Popescu

Robert Kubica sustine ca fiablitatea monopostului BMW-Sauber a fost cruciala in obtinerea performantelor din acest sezon.

Polonezul a castigat duminica prima cursa din cariera, urcand pe primul loc si in clasamentul general al campionatului. El a admis insa ca unul dintre motivele pentru care a mers atat de bine in acest an este fiabilitatea masinii.

"Nu ma asteptam sa fiu liderul campionatului dupa 7 etape, pentru ca masina noastra nu este cea mai rapida de pe grila"

, a declarat Kubica in cadrul unui interviu pentru site-ul oficial al Formulei 1. "Totusi, fiabilitatea noastra este perfecta. Anul trecut inca mai aveam problema in aceasta zona, dar de atunci am realizat imbunatatiri substantiale. In plus, oamenii de la pituri au facut o treaba minunata, la fel ca toata lumea din echipa".

Victoria lui Kubica de la Montreal a venit dupa alte trei podiumuri obtrinute in acest sezon. In plus, statista arata ca polonezul are cea mai buna medie in calificari dintre toti pilotii. Cu toate acestea, el nu se hazardeaza in declaratii si spune ca vrea sa profite cat mai mult de forma pe care o traverseaza in acest moment.

"Am castigat puncte cu regularitate in acest an, dar nu stiu ce se va intampla in continuare", a adaugat Kubica. "Ma voi concentra pe fiecare cursa in parte si voi incerca sa castig cat mai multe puncte in fiecare situatie. Bineinteles, constanta este un factor important si sper sa fiu capabil sa aduc imbunatatiri masinii. Apoi, putem obtine lucruri bune. Indiferent ce se intampla, trebuie sa facem tot ce putem pentru a obtine maximum de la fiecare situatie. Pana la urma, cine stie daca vom mai avea o astfel de ocazie. Un lucru este sigur: voi da totul!".