Kubica sustine ca nu a fost incurcat de Hamilton

Publicat duminică, 25.05.2008 12:28 de Daniel Popescu

Robert Kubica sustine ca Lewis Hamilton nu l-a impiedicat in ultimul tur rapid de pista, cand britanicul se indrepta spre boxe.

In ultimul tur rapid din calificarile pentru Marele Premiu al statului Monaco, Robert Kubica l-a avut in fata sa pe Hamilton, pilotul McLaren indreptandu-se spre boxe. Desi sustine ca britanicul nu i-a blocat trasa ideala, Kubica a admis ca si-a pierdut concentrarea din cauza prezentei masinii lui Hamilton.

"Am demonstrat din nou ca suntem in forma. Am fortat la maxim si asta a fost tot ce am putut face", a declarat Kubica. "Din pacate, in ultimul meu tur rapid l-am avut pe Hamilton in fata mea. Nu m-a incurcat, dar oricand ai o masina in fata exista un risc. In turul premergator am incercat sa maresc distanta fata de Lewis pentru a nu avea trafic. Pneurile mele s-au racit prea mult si am fost foarte lent in primul sector al turului meu rapid".

Coechipierul sau, Nick Heidfeld, a continuat si sambata prestatiile dezamagitoare din calificari. Germanul va lua startul de pe pozitia a 13-a a grilei si nu a fost deloc comunicativ la finalul sesiunii. "Din pacate, nu am prea multe de spus. Rezultatul meu din calificari este dezamagitor. Aici la Monaco nu pot incalzi pneurile suficient de rapid", a precizat Heidfeld.