Kubica tinteste o noua victorie la Magny Cours

Publicat vineri, 13.06.2008 14:50 de Daniel Popescu

Robert Kubica spera sa obtina un rezultat cat mai bun in cursa de la Magny Cours, care sa confirme evolutiile sale foarte bune din ultimele curse.

Pilotul echipei BMW-Sauber a obtinut duminica prima victorie din cariera la capatul unei curse spectaculoase. Constient ca misiunea de a ramane lider al clasamentului nu va fi una usoara, Kubica spera sa obtina un nou rezultat pozitiv in Franta, pe circuitul de la Magny Cours.

"Astept cu nerabdare cursa si sper sa ma descurc cat mai bine posibil, asa cum am facut si in cea mai mare parte a curselor de la inceputul sezonului"

, a declarat polonezul in cadrul unui preview al echipei sale. "Sper ca voi avea din nou cateva imbunatatiri pentru masina care sa ne ajute sa micsoram diferenta fata de Ferrari si McLaren. Obiectivul meu este sa castig cat mai multe puncte si sa fiu intr-o pozitie favorabila dupa cursa".

Desi cursa de la Magny Cours a fost considerata in dese randuri lipsita de spectaculozitate, Kubica admite ca acesta este unul dintre cuircuitele sale preferate. "Pentru multi oameni Magny Cours este un circuit plictisitor, dar mie imi place foarte mult. Este un circuit interesant pentru ca are toate tipurile de viraje, de mare viteza, de mica viteza, sicane rapide, un ac de par si zone de franare violenta", explica el.

Vorbele sale sunt confirmate si de catre coechipierul sau, Nick Heidfeld, care explica particularitatile circuitului francez. "Printre caracteristicile de baza ale circuitului se numara suprafata extrem de neteda, mai multe viraje oarbe si doua sicane foarte rapide", a declarat Heidfeld. "Circuitul a fost modificat in unele zone, iar sicana finala nu se potriveste armonios cu restul pistei. Are borduri foarte inalte, pe care trebuie sa urci, iar asta produce des poze spectaculoase cu masini pe doua roti".