Loeb: "Formula 1 este mai solicitanta fizic decat WRC"

Publicat marţi, 18.11.2008 13:33 de Daniel Popescu

Sebastien Loeb a marturisit ca pilotarea unui monopost de Formula 1 este mai solicitanta din punct de vedere fizic decat pilotarea masinii sale din WRC.

Cvintuplul campion mondial din WRC, Sebastien Loeb, a testat luni pentru echipa de Formula 1 Red Bull in cadrul testelor de pe circuitul de la Barcelona.

Francezul, care s-a aflat pentru a doua oara la volanul unei masini din Marele Circ, a fost impresionat de puterea furnizata de monopostul RB4 si a uimit opinia publica stabilind al 8-lea timp al zilei.

Loeb, care a fost cu numai 1.5 secunde mai lent decat liderul zilei, Takuma Sato, a marturisit la final ca a fost incantat de experienta traita. "Nu cred ca as lua atat de multi cai putere in padure", a glumit francezul la finalul zilei. "A fost o experienta grozava si m-am distrat foarte bine, chiar daca trebuie sa spun ca pilotarea unei astfel de masini este mai dificila din punct de vedere fizic decat masina mea de raliuri. Pana la finalul zilei, am inceput sa ma simt bine in masina si m-am bucurat de senzatiile generate de miscarea pe circuit. Trebuie sa spun ca nivelul aderentei in virajele rapide este impresionant".