Force India construieste o masina noua pentru 2009

Publicat marţi, 18.11.2008 14:29 de Daniel Popescu

Force India a anuntat ca testele de la Barcelona vor fi cel mai probabil ultimele din acest an, intrucat echipa lucreaza la un monopost complet nou echipat cu motor Mercedes.

Force India testeaza in aceasta saptamana la Barcelona cu motoarele furnizate de Ferrari, insa este foarte probabil ca aceasta sa fie ultima demonstratie de acest fel.

Acest lucru se datoareaza noului parteneriat tehnic incheiat cu Mercedes, care va furniza echipei motoare, transmisii, sistemul hidraulic si sistemul KERS.

Intrucat intelegerea a fost parafata cu putin timp in urma, Force India a decis sa nu implementeze componentele Mercedes pe un monopost interimar pentru 2009. In schimb, echipa isi va concentra toate eforturile pe munca de la fabrica, iar urmatoarea actiune pe pista a team-ului lui Vijay Mallya este planificata, cel mai probabil, pentru luna febriarie a anului viitor.

In plus, un oficial al echipei a confirmat ca Force India va construi o masina complet noua pentru sezonul viitor. Acest lucru este lesne de inteles, avand in vedere ca monopostul din 2008, VJM-01, este doar o clona a masinii Spyker din 2007.