Lom: "Istanbul, o cursa dificila pentru motoare"

Publicat marţi, 06.05.2008 13:03 de Daniel Popescu

Seful departamentului de motoare al echipei Red Bull, Fabrice Lom, spune ca motorul are o "viata" dificila pe circuitul solicitant de la Istanbul.

Lom spune ca pilotii accelereaza foarte mult pe parcursul unui tur de pista, motiv pentru care motoarele sunt solicitate la maxim.

"Turcia este un circuit relativ dificil pentru motor pentru ca masina accelereaza la mxim pentru mult timp, ceea ce reprezinta intotdeauna o provocare", spune Lom. "Dar caracteristica principala este fara iindoiala nisipul fin care este dificil de oprit, chiar si cu filtrele de aer, iar asta poate afecta motorul. Acesta este un parametru la care suntem atenti in mod deosebit, mai ales la inceputul weekendului"

.

Pana anul trecut, Marele Premiu al Turciei se desfasura pe timpul verii, insa in acest sezon cursa a fost mutata la sfarsitul primaverii. Totusi, Lom nu crede ca lucrurile se schimba foarte mult din aceasta cauza. "Nu ar trebui sa fie prea cald, cel putin nu la fel de cald ca in anii trecuti, dar asta nu schimba modul in care ne pregatim pentru acest Grand Prix.

David Coulthard va folosi motorul pentru a doua oara, in timp ce Mark Webber are unul nou. Acest lucru prezinta avantaje si dezavantaje, dar cursa urmatoare va fi la Monaco unde viata unui motor nu este foarte semnificativa. Este mai avantajos sa avem un motor proaspat aici, in Turcia. Istanbul este un circuit interesant pentru piloti si ingineri si il asteptam cu nerabdare".