Lotus: "Raikkonen ar respecta orice ordin de echipă"

Publicat vineri, 05.04.2013 15:33 de Daniel Popescu

Eric Boullier este convins că finlandezul Kimi Raikkonen ar respecta un eventual ordin de echipă, chiar dacă acesta l-ar favoriza pe coechipierul său Romain Grosjean.

Lotus a luat pentru prima oară atitudine cu privire la controversa generată de Red Bull Racing în finalul Marelui Premiu al Malaysiei, când Sebastian Vettel l-a depăşit pe Mark Webber fără să aibă acordul echipei.

Şeful Eric Boullier critică instituirea unor ordine de echipă la începutul sezonului, însă este convins că finlandezul Kimi Raikkonen le-ar respecta dacă ar fi în locul triplului campion mondial.

"Nu ar trebui să avem ordine de echipă atât de devreme în sezon, nu atunci când campionatul este într-o fază preliminară. Când se întâmplă trebuie să repari şi trebuie să repari rapid. Unul dintre piloţii noştri este faimos pentru faptul că face ceea ce vrea, dar când ai 600 de oameni în spatele tău există un anumit respect pe care trebuie să-l ai pentru echipă", a declarat francezul.

Lotus pregăteşte câteva update-uri minore pentru Marele Premiu al Chinei, care vizează în special modificări la aripa faţă, aripa spate şi plăcile exterioare ale caroseriei. Datorită acestora, Raikkonen este încrezător că poate obţine un rezultat bun pe circuitul de la Shanghai.

"Nu am obţinut niciun punct acolo anul trecut, aşa că nu putem decât să îmbunătăţim. Am fost primul, al doilea şi al treilea la Shanghai şi ar fi frumos să completăm lista. Nu există niciun motiv pentru care nu nu ne descurcăm bine acolo. Avem câteva componente noi pentru E21 şi ultimele update-uri au fost de ajutor, aşa că va fi interesant de văzut ce se va întâmpla dacă nu plouă", a precizat el.

Via GPUpdate, Autosport

  • mareanalx, vineri, 05.04.2013 20:26

    Raikkonen a avut o mica iesire nervoasa anul trecut cand inginerul sau i-a spus ce sa faca(daca nu ma insel replica a fost ceva de genul: "da,da stiu ce trebuie sa fac!"), pai daca ii spune sa il lase pe grosjean in fata cred ca ii impusca pe toti, pentru el nu exista in dictionar ordin de echipa(parerea mea)

  • Eu, vineri, 05.04.2013 21:02

    L-a ajutat in 2008 pe Massa in lupta lui pt titlu cu Hamilton!! Mai documenteaza-te inainte sa debitezi tot felul de tampenii!

  • BALATESCU, vineri, 05.04.2013 21:46

    DACA AR FI IN POSTURA IN CARE A FOST ROSBERG , NA-R FI ASCULTAT ORDINELE DE ECHIPA SI LA-R FI DEPASIT PE HAMILTON , KIMI ESTE REBEL !!! DACA AJUNGE LA RED BULL , KIMI O SA-L FACA PRAF PE VITEL !!!!!

  • adycd11, vineri, 05.04.2013 22:49

    "dar când ai 600 de oameni în spatele tău există un anumit respect pe care trebuie să-l ai pentru echipă" - Ce argument inteligent!Toata lumea stie ca lui Kimi nu prea ii place sa i se spuna ce sa faca si toata lumea stie ca in momentul de fata nu are de ce sa i se dea un ordin similar cu cel dat lui Rosberg pentru ca e mai bun decat coechipierul sau,dar argumentul asta parca indulceste un pic un subiect atat de controversat si de amar precum cel al ordinelor de echipa si parca il face pe Kimi sa para un om tare "cumsecade":)Sa fim seriosi,din 600 de oameni poate de cel mult 10 sa ii pese,si nici de aia nu tare mult.

  • fgfg, vineri, 05.04.2013 22:59

    kimi a fost ,este si va fi intotdeauna altceva.alt tip de pilotaj ,alt fel de a fi ,alte interviuri etc.nu ai cum sa nu iti placa un astfel de om ,comparativ cu cei care spun intotdeauna aceleasi lucruri ca sa dea bine

  • ady1671, vineri, 05.04.2013 23:35

    LA o adica nu cred ca ar trebui sa-i pese de nimeni atat timp cat in formula unu ordinele de echipa nu au ce cauta.Sincer sa fiu as fi dezamagit daca Kimi ar ajunge sa respecte vreodata ordine de echipa indiferent de echipa si de circumstantele in care sunt date aceste ordine.IN clipa cand ordinele de echipa vor prima in formula unu vom putea vorbi si aici de curse aranjate asa cum se intampla si in alte sporturi si pe langa formula unu care va pierde enorm vom avea de pierdut si noi cei care iubim acest sport,asa ca sincer sa fiu imi doresc cat mai multi piloti de genul lui Kimi in competitie.

  • marian0904, sâmbătă, 06.04.2013 06:32

    Intrebare: Oare de ce majoritatea celor ce posteaza sunt pt ordine de echipa? Ii inteleg pe responsabilii echipelor ca pun interesul acestora inainte (in duelurile dintre coechipieri pot apare accidente cu pierderi materiale si de puncte), dar nu pricep de ce unui spectator de F1 i-ar placea sa-l vada Rosberg meargand dupa Hamilton in loc sa urmareasca un duel/spectacol ca cel dat de Vettel si Weber. In plus, nu cred ca la Mercedes lucrurile au iesit mai bine asa cum se lasa sa se inteleaga. Poate-l intreaba cineva pe Zetsche (seful cel mare) despre asta.

  • adycd11, duminică, 07.04.2013 20:34

    @marian0904 - Nu exista spectator caruia sa-i placa ordinele de echipa(exceptand,poate,acei spectatori care au drept favorit un pilot in favoarea caruia se dau ordine de echipa)dar sunt spectatori care nu-i judeca pe cei din conducerea unei echipa daca recurg la astfel de practici.Nici mie nu imi place sa vad ca un pilot incetineste ca sa-si lase coechipierul sa treaca in fata lui,dar daca as fi sef de echipa probabil ca as da si eu ordine de genul asta.

  • sportdeechipa, duminică, 07.04.2013 23:28

    F1 este un sport de echipa. Va uitati dar nu stiti cu ce se mananca acest sport! Ordine de echipa au fost mereu si vor fi in continuare mai mult sau mai putin camuflate. Un antrenor al unei echipe da indicatii iar sportivii din teren executa indiferent care este numele lui! La fel e si in F1.

  • Kimi, luni, 08.04.2013 12:06

    Kimi executa orice ordin dar, nu-i luati vodcaaa!