Brawn: "Mercedes mai are mult de muncă pentru a-i ajunge din urmă pe rivali"

Publicat vineri, 05.04.2013 14:50 de Daniel Popescu

Ross Brawn este mulţumit de parcursul Mercedes din primele două curse ale anului, însă admite că echipa mai are de muncă pentru a reduce decalajul faţă de rivali.

Mercedes a avut parte de un debut de sezon peste aşteptări, în care Lewis Hamilton a obţinut un loc cinci şi un loc trei în Australia şi Malaysia, germanii fiind cei mai apropiaţi de rivalii de la Red Bull la Sepang.

Totuşi, şeful Ross Brawn atrage atenţia că echipa mai are mult de muncă pentru a ajunge la nivelul celor de la Red Bull sau Ferrari.

"Sezonul nostru a început bine, poate mai bine decât ne aşteptam, dar suntem pe deplin conştienţi că mai există o diferenţă de acoperit şi că trebuie să menţinem ritmul de dezvoltare. Am muncit foarte mult la fabricile noastre pe parcursul ultimelor două săptămâni pentru a face acest lucru şi aştept cu nerăbdare să văd cum se transferă asta în performanţă pe circuit", a declarat britanicul.

De altfel, şi Lewis Hamilton aşteaptă o creştere de performanţă în următoarele două curse din China şi Bahrain, mai ales după rezultatele încurajatoare din Australia şi Malaysia.

"Am avut un start mai bun decât ne aşteptăm şi este foarte bine că am terminat pe cinci şi trei. Ştiu că va fi şi mai bine, aşa că vom continua să dezvoltăm monopostul. Voi fi la fabrică în această săptămână şi aştept cu nerăbdare să aflu ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni şi să văd upgrade-urile pentru China", a precizat el.

Mercedes a câştigat ediţia de anul trecut a Marelui Premiu al Chinei prin intermediul lui Nico Rosberg.

Via Mercedes

  • mirel_f1, sâmbătă, 06.04.2013 16:15

    Macar el recunoaste si e constient ca Mercedes AMG mai are de munca la masina ori cum Mercedes AMG a surprins placut in inceputul de an 2013 si sper sa se apropie de Redbull principalul candidat la titlu in 2013

  • BALATESCU, luni, 08.04.2013 08:15

    ROSS BRAWN SI ADRIAN NEWEY SINT CEI MAI BUNI INGINERI DIN FORMULA 1 , CIND INVENTEAZA CITE CEVA FOARTE BUN PENTRU MONOPOST CUM INTERVINE FIA SI SPUNE CA ESTE CEVA ILEGAL ! IN 2014 O SA FIE MONTATE UNITATILE V6 DE 1,6 DAR LASAI DOMNULE SA DEZVOLTE SI SA STOARCA TOTUL DIN MOTOR .....MAI VINE SI REDUCEREA TURATILOR LA 16 MI , PUR SI SIMPLU NU-I LASI SA EVOLUEZE MAI REPEDE !!!