Lotus vrea să micşoreze timpii petrecuţi la pitstopuri

Publicat vineri, 05.04.2013 13:22 de Daniel Popescu

Lotus îşi propune să le ofere lui Kimi Raikkonen şi Romain Grosjean opriri mai scurte la boxe în timpul curselor pentru ca aceştia să obţină rezultate mai bune.

Timpul petrecut de un pilot la boxe pentru schimbul de pneuri a devenit crucial în acest sezon, ca urmare a faptului că noile cauciucuri Pirelli se degradează mai repede şi necesită trei-patru pitstopuri pe cursă.

Interesul echipelor pentru eficientizarera unui schimb de pneuri este evidenţiat şi de recordul stabilit de Red Bull Racing la Sepang, acolo unde Mark Webber a fost înregistrat cu un timp staţionar de numai 2.05 secunde.

Rivalii de la Lotus nu au ieşit până acum în evidenţă la acest capitol, însă managerul Paul Seaby a admis că unul dintre obiectivele echipei pentru acest sezon este îmbunătăţirea performanţei mecanicilor care se ocupă de înlocuirea pneurilor, pe lângă dezvoltarea constantă a monopostului E21.

"Pentru mine şi pentru echipă, prioritatea este să facem pitstopurile mai scurte şi, chiar mai important, constante. Vrem să le oferim piloţilor o şansă mai bună să rămână alături de liderii cursei sau, de preferat, să fie chiar în faţa tuturor celorlalţi. Ştim că putem face asta. Trebuie doar să realizăm un climat de încredere de sine care să ne permită să ne relaxăm şi să respirăm pe parcursul opririlor la boxe.  Ne vom dubla eforturile şi suntem încrezători că asta se va întâmpla", a declarat el citat de publicaţia franceză AutoHebdo.

Presa germană a relatat în această săptămână că McLaren şi Mercedes au realizat de asemenea timpi foarte buni la opririle la boxe de la Sepang, de 2.28 şi, respectiv, 2.29 secunde. Niciuna dintre echipe nu a confirmat însă aceste informaţii.

Via AutoHebdo