Massa: "Este pur si simplu fantastic"

Publicat luni, 12.05.2008 09:03 de Daniel Popescu

Felipe Massa a sarbatorit al treilea succes consecutiv pe circuitul de la Istanbul-Park, catalogand victoria de duminica drept "fantastica".

Pilotul Scuderiei Ferrari a obtinut astfel a doua sa victorie din acest sezon, fiind pe locul secund in clasament la egalitate de puncte cu Lewis Hamilton.

"Este pur si simplu fantastic. A fost o cursa foarte dificila. Lewis Hamilton m-a presat din greu pe parcursul intregii curse si m-am gandit ca are putina benzina la inceput pentru ca era foarte insistent"

, a declarat la final Massa.

"Apoi am oprit prima oara la boxe, iar echipa mi-a spus ca Hamilton va face trei opriri. Cu siguranta, asta m-a ajutat. Era puternic si nu l-am putut tine in spate, asa ca m-a depasit. Stiam ca inca am sanse sa castig datorita strategiei cu trei opriri. Dar oricum am creat un decalaj rezonabil in frunte dupa opririle la boxe. A fost dificil, dar am facut-o si pentru a treia oara la Istanbul".

Massa a admis ca alegerea pneurilor pentru cursa de duminica a fost foarte dificila, mai ales dupa ce pneurile hard pareau sa functioneze mai bine. "A fost dificil sa alegem pneurile pentru ca diferenta dintre soft si hard nu a fost foarte mare", a adaugat brazilianul. "Inca de la primul tur, cele hard au fost mai bune vineri, iar duminica am insistat sa le folosim pe cele soft, dar apoi am vazut ca Hamilton este foarte rapid cu cele hard si ne-am gandit ca poate a fost o mica greseala".

Ferrari nu au stralucit anul trecut in cursa de la Monaco, insa Massa este optimist ca Scuderia vor fi in forma in cursa de peste doua saptamani. "Anul trecut, McLaren au fost foarte puternici acolo. Am muncit foarte mult acolo chiar si anul trecut, la setarile pentru Monte Carlo, asa ca sper sa avem o masina buna si sa castigam".