Hamilton, emotionat dupa locul 2

Publicat luni, 12.05.2008 09:24 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton spune ca este emotionat dupa ce a reusit sa termine cursa din Turcia pe locul 2, desi a adoptat o strategie cu trei opriri la boxe.

Hamilton a fost incantat de rezultatul obtinut, cu atat mai mult cu cat nu se astepta sa faca o cursa atat de buna.

"Sunt emotionat ca am terminat pe locul 2", a admis englezul. "Am fost putin dezamagit cu strategia de sambata. Heikki Kovalainen a facut o o treaba fantastica si a fost capabil sa ma depaseasca in calificari cu mai multa benzina, dar dupa ce am analizat datele am fost multumit de alegerea pneurilor. Stiam ca cei de la Ferrari vor reprezenta o mare provocare si speram sa castigam puncte.

Un loc in primii 5 ar fi fost minunat, dar stabilitatea masinii a fost grozava. Cu pneurile hard am reusit sa ma mentin langa Felipe Massa si sa il depasesc. Pana la urma, pnerile mai moi au fost cele mai proaste, asa ca sunt mult mai multumit".

Hamilton a dezvaluit ca a fost nevoit sa opteze pentru trei opriri la boxe din cauza ingrijorarilor ca pneurile vor ceda, iar pilotul McLaren a recunoscut ca aceasta strategie i-a micsorat sansele de victorie. "Am mers pe trei opriri pentru ca Bridgestone erau ingrijorati. S-au gandit ca pneul poate ceda asa cum s-a intamplat anul trecut si a fost mai sigur sa optam pentru trei opriri. Din pacate, asta nu ne-a dat posibilitatea sa castigam cursa. Totusi, am cauzat o problema si am reusit sa o gestionez; de aceea cred ca suntem cei mai buni. Trebuie sa multumesc echipei pentru treaba minunata de la pitstop".

Hamilton a reusit totusi sa termine cursa in fata lui Kimi Raikkonen, iar rezultatul i-a permis sa se apropie la numai 7 puncte de campionul mondial.

  • NeoGalaxy, luni, 12.05.2008 11:47
    Mda

    Deci Bridgestone erau ingrijorati... "Cu pneurile hard am reusit sa ma mentin langa Felipe Massa si sa il depasesc".... asta dupa ce 3 ture mai tarziu a intrat la boxe.... Mama ce tare este baiatul asta. Deci masina McLaren de abia reusea sa se tina cu putina benzina dupa Ferrari si... de abia reuseau sa stea in fata chiar si cu putina benzina. Sunt curios cat a pierdut Kimi din cauza acelei aripi, ce pot sa spun este ca McLaren sunt cu cel putin 300-400ms in spatele Ferrari. Momentan stam bine :) Forza Ferrari :)

  • DRAKo, luni, 12.05.2008 13:39
    ai dreptate

    masa l-a depasit pe HAMILTON si nu HAMILTON I-A DAT CLASA LUI MASA. McLaren revineeee!

  • Sorin Blaj, luni, 12.05.2008 14:27
    Adevarat

    Hamilton a castigat cursa, nu Massa. :)