Raikkonen, multumit de locul 3 in Turcia

Publicat luni, 12.05.2008 09:43 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen este multumit cu locul 3 obtinut la Istanbul dupa o cursa dificila.

Campionul mondial si-a pastrat prima pozitie in clasamentul pilotilor chiar daca a incheiat cursa pe ultima treapta a podiumului. Finlandezul a dezvaluit ca a preferat sa mearga intreaga cursa cu aripa putin deteriorata dupa ce s-a "atins" cu Heikki Kovalainen.

"Nu am avut un start foarte bun", a precizat el.

"Am ajuns alaturi de Heikki Kovalainen in momentul franarii si ne-am atins. Am rupt aripa fata, iar el si-a intepat cauciucul. Asa se intampla la curse. Am ales sa folosesc aripa fata intreaga cursa pentru ca dura prea mult sa o schimbam. A fost un weekend dificil, dar cel putin am castigat cateva puncte".

Raikkonen a precizat ca deteriorarea aripiii fata nu i-a adus probleme in privinta pilotii monopostului, insa a admis ca situatia nu a fost ideala. "Nu a fost prea rau, dar niciodata nu este de ajutor sa-ti deteriorezi aripa. Este greu de spus cat de bine ar fi fost cu o aripa potrivita, dar cu siguranta asta nu ne-a ajutat".

Raikkonen a recunoscut ca a avut o prestatie slaba in calificari, iar acest lucru l-a costat foarte mult in cursa. Totusi, el este multumit ca diferenta fata de Hamilton s-a redus cu numai doua puncte. "Cred ca nu am avut cea mai buna sesiune de calificari, iar acesta a fost probabil punctul nostru slab. Am avut ceva mai mult combustibil decat ceilalti, acesta este motivul pentru care am fost mai lenti, dar totusi turul meu nu a fost atat de bun pe cat am fi dorit. Totul a inceput vineri cand am avut acea problema (n.r - la cutia de viteze)".

"Am avut un weekend dificil, dar sunt multumit cu locul 3. Nu am pierdut prea multe puncte. Vom vedea ce vom putea face in urmatoarele curse. Anul trecut nu am avut rezultatele prea bune pe urmatoarele doua circuite, asa ca vom vedea ce vom putea face".

  • nacu_nicu, luni, 12.05.2008 14:21
    raiky

    e bine asa se putea mai rau

  • Jolerto, miercuri, 14.05.2008 14:28
    No problem

    E consider c asa e cu campioni .... In zilele grele castiga puncte pretioase si in zilele bune castiga cursa:) Un campion nu trebuie si ici nu se poate castiga pe toate curse..