Massa, iertat de Ferrari pentru ignorarea ordinelor de echipă

Publicat luni, 14.10.2013 15:40 de Daniel Popescu

Felipe Massa nu va fi pedepsit în niciun fel pentru ignorarea ordinelor de echipa de la Suzuka, deşi a refuzat să-i cedeze poziţia lui Fernando Alonso.

Ferrari se află din nou în centrul atenţiei pentru instituirea ordinelor de echipă, însă de data aceasta într-o variantă mai puţin obişnuită.

Într-un moment în care concura pe locul cinci în prima parte a cursei de la Suzuka, Felipe Massa a refuzat să-i cedeze poziţia lui Fernando Alonso după ce a primit instrucţiuni prin radio, potrivit cărora trebuie să urmeze "strategia A cu mai multe funcţii, acum, te rog".

La finalul cursei, brazilianul a refuzat să confirme că mesajul a fost într-adevăr un ordin de echipă şi s-a limitat să afirme că "niciodată nu poţi să fii mulţumit cu instrucţiunile primite".

În schimb, Alonso a lăsat să se înţeleagă că a fost vorba despre un ordin de echipă, însă afirmă că nu a fost deranjat de atitudinea coechipierului său, care în trecut l-a ajutat de fiecare dată.

"Nu. Nu putem face un mare caz din asta. Concurăm şi, indiferent ce facem astăzi, terminăm mai mult sau mai puţin pe aceleaşi poziţii pentru că nu putem obţine nimic mai mult. Nu ştiu exact ce s-a întâmplat, dar nu există nicio problemă", a precizat spaniolul.

Atitudinea lui Massa vine ca urmare a faptului că Ferrari a decis să-l înlocuiască cu Kimi Raikkonen în sezonul următor. De altfel, brazilianul a avertizat după anunţul Scuderiei că nu-l va mai ajuta pe Alonso în lupta pentru titlul mondial, iar şeful Stefano Domenicali a admis că pilotul nu va fi pedepsit în niciun fel. .

"Felipe încearcă să fie cât mai rapid posibil şi pot să înţeleg ce simte. Dar sigur că echipa îl va sprijini până la sfârşitul sezonului fără niciun fel de probleme. Până la urmă, Alonso l-a depăşit pe circuit", a precizat italianul. 

  • vrajeala, luni, 14.10.2013 16:13

    Vrajeala. Monte a spus ca Massa ii va ajuta in continuare, doar vorbeste. Au decis si ei sa faca treaba asta mai putin transparent, cam ca la RBR. Chiar daca Massa pleaca la anu, pana atunci e SUB CONTRACT cu scuderia si platit sa faca ce scrie in contract...

  • 123, luni, 14.10.2013 17:01

    sa concureze nu sa se lase depasit. Nu cred ca a semnat un contract de sclavie.

  • 234, luni, 14.10.2013 18:33

    nu contract de sclavie. Contract cu ordine de echipa pe care trebuie sa le respecte. Cum sunt regulamentare, pot fi introduse in contract. Nu e chiar asa simplu ... doar sa concureze

  • Massa, marţi, 15.10.2013 00:27

    Oricum e mult mai decent decat ceea ce pateste Webber la Redfools.

  • marian0904, marţi, 15.10.2013 01:18

    Noi chibitam. Vorbim de contracte, dar acestea sunt confidentiale. Asa ca nu stim daca Masa era sau nu obligat PRIN CONTRACT sa respecte ordinul de echipa. Declaratia lui Domenicali ma face sa cred ca Masa nu are contract de pilot nr 2. Pur si simplu, un pilot lasa pe coechipierul sau sa-l depaseasca in interesul echipei. Insa Masa, ca un copil razgaiat ce e, a uitat ca regula nescrisa de a respecta ordinele de echipa functioneaza peste tot, asa ca usile ce pareau deschise (de ex Lotus) s-ar putea inchide.

  • Cyrus, marţi, 15.10.2013 10:23

    marian0904, nu cred ca Massa poate fi acuzat ca nu a fost loial echipei. Sa nu uitam episodul din Germania 2010, cand i s-a cerut sa renunte la victorie, fix la un an de la accidentul din Ungaria 2009. Apropo, multi il blamau pe Massa ca a cedat ordinelor. Tu atunci tot erai de acord cu ordinele de echipa?

  • Monte, marţi, 15.10.2013 13:25

    eu am zis ca o sa-l ajute Massa pe Alonso pana la finalul sezonului, fie ca vrea sau nu. Voi ce intelegeti de aici?