Massa: "Mercedes are un mic avantaj în faţa Williams"

Publicat marţi, 04.03.2014 15:09 de Daniel Popescu

Felipe Massa consideră că Williams este chiar în spatele celor de la Mercedes înainte de startul noului sezon, pe baza rezultatelor înregistrate în teste.

Williams are potenţialul de a fi una dintre revelaţiile sezonului 2014 al Formulei 1, după ce a impresionat în special în ultima sesiune de teste desfăşurată pe circuitul Sakhir din Bahrain.

Echipa a parcurs cea mai mare distanţă în cele patru zile ale sesiunii şi a stabilit timpul de referinţă prin Felipe Massa, care crede însă că rivalii de la Mercedes sunt totuşi cu un pas înainte.

"Sunt foarte bucuros de modul în care au decurs testele din punct de vedere al vitezei şi al fiabilităţii, dar cred că echipa de uzină a celor de la Mercedes este cu un pas mic înaintea noastră", a declarat brazilianul.

▶ Avancronică F1 2014: Mercedes - marea lovitură

În schimb, Lewis Hamilton consideră că Williams are potenţialul de a câştiga cursa inaugurală a sezonului de la Melbourne chiar prin intermediul lui Massa.

"Îi avem pe cei de la Williams, care arată ca o echipă competitivă, şi avem Force India care ar putea progresa semnificativ (n.r - comparativ cu sezonul precedent). Poate că Massa va duce Williams în frunte", a precizat britanicul.

▶ Avancronică F1 2014: Williams - un nou început

Marea dezamăgire a testelor de iarnă a fost Red Bull Racing, însă Massa susţine că ar fi o greşeală ca echipa lui Sebastian Vettel să fie subestimată.

"Nu poţi scoate din calcule o astfel de echipă, pentru că vor şti cum să câştige curse atunci când îşi vor rezolva problemele. Este frumos să ne gândim că Red Bull se va lupta cu Caterham, dar trebuie să uitaţi de asta. Au o problemă de rezolvat şi, când o vor rezolva, vor fi acolo", a adăugat el.

Via Motorsport

  • Gigi, marţi, 04.03.2014 16:14

    Se moaie Massa cand ajunge in Australia si termina calificarile pe 12 sau 13. Ce am vazut in teste nu va fi relevant in timpul sezonului competitional.

  • sau, marţi, 04.03.2014 16:23

    sau se inmoaie ferrari si ajunge la concluzia ca de acum va trebui sa schimbe furnizorul de motoare, in perioada urmatoare mercedes ar fi o idee buna; poate honda mai in viitor

  • Soxy, marţi, 04.03.2014 16:30

    Dc Massa iese campion cu Williams, Di Monte cu Domenicalli pot amandoi sa ...

  • ferr1, marţi, 04.03.2014 17:46

    @Soxy Stai cuminte! Lui Massa ii trebuie un monopost cum a avut Vettel anul trecut ca sa castige si el curse. Si asa, cred ca va fi batut de Bottas. Cu siguranta acum si Marussia crede ca are sanse la titlul mondial. Orice pilot crede asta. Dar dupa cateva curse se vor lamuri lucrurile. Poate atunci ii vine si lui Massa mintea la cap :D Tind sa cred ca in teste Ferrari si-a ascuns adevarata forma. Cat despre motorul Mercedes - e doar o alta gogoasa umflata de presa, dupa eternul stereotip "nemtii stiu sa faca masini". Sau de la stereotipul ca "nemtii se pricep la toate".

  • Andrei, marţi, 04.03.2014 17:57

    Massa se dovedeste acelasi pilot rapid ca inainte de accident, asa cum spunea si el saracul numai unii il vedeau "infirm", de fapt singura lui problema era un monopost performant. Massa pe un monopost slab e in pluton, cu un monopost de top castiga curse.

  • Mclaren_Mircea_1984, marţi, 04.03.2014 18:13

    @ferr1 O sa vezi tu ce gogoasa ii motorul Mercedes. Strict pt motor au avut savut resurse superioare celor de la Ferrari: buget mai mare si mai multi oameni. Gogoasa sunt promisiunile si bombele fasaite ale ferraristilor care in fiecare noiembrie-decembrie incearca sa ne prosteasca cu ce mari realizari vor avea in anul urmator. Puterea motorului Mercedes este indiscutabil mai mare decat a celui Ferrari, toti o spun., dar spre groaza ta, tot conceptul de economie a combusitibilului si eficienta prin care italienii credeau ca vor lua fata celor de la Mercedes a fost doar o gogoasa expirata plina cu gem alterat. Ii cu adevarat fenomenal ce a realizat Mercedes pentru ca ultimele informatii din paddock spun aproape in unanimitate ca motorul Mercedes nu este doar cel mai puternic, dar este mai eficient decat cel Ferrari :))))))))))))))))))) I-au lasat la fundul gol pe italieni, si Domenicalli deja cauta scuze

  • luca, marţi, 04.03.2014 18:59

    massa a avut si in ultimii 4 ani monopost de top dar trebuia sa cedeze tot pentru alonso si de aia nu prea s-a vazut in fata.

  • pablo256r, marţi, 04.03.2014 19:06

    Mclaren_Mircea_1984 Vreau linkuri de la "toti din padokkk" care spun ca motorul Mercedes e mai tare decit Ferrari. Asta ca sa dovedesti tu ca ai dreptate. Eu sigur mint cand iti spun ca Ferrari a ascuns potentialul monopostului. Dar ca sa vezi ca nu sint marlan: uita-te la ce performante au celelalte doua echipe dotate cu motor Ferrari. Cheeezzzz. Ferrari e mai rapid pe linia dreapta! Nu crezi? Sleep well!

  • @luca, marţi, 04.03.2014 20:30

    Nici macar Schumacher nu l-a batut asa de tare, de fapt cu gurita lui a recunoscut ba chiar i-a spus lui Kimi ca va lua de batut, dar tu, hater Alonso, ce puteai sa spui...monopost de top...:))

  • cosmin, marţi, 04.03.2014 20:33

    anul acesta nu conteaza cine este cel mai rapid si cine este mai fiabil degeaba castigi o cursa si abandonezi trei

  • @@luca, marţi, 04.03.2014 21:14

    si cand isi va lua alonso bataie de la kimi o sa vezi si tu ca massa nu era massa de pe vremea lui schumacher. in 2010 era la aproape 1 sec in spatele lui alonso, era clar ca din cauza accidentului dar cine sa vada asta? S-a apropiat de alonso cu fiecare an, ba chiar pe final in 2012 si inceput de 2013 a fost mai bun ca alonso, dar spaniolul a facut iar jocurile in cadrul echipei. Massa din 2013 era cam egalul lui alonso in termeni de viteza dar daca oricum esti vioara a doua la ce sa te mai zbati in cursa

  • ferr1, miercuri, 05.03.2014 02:03

    Cred ca unii il urasc prea mult pe Alonso si ajung sa scoata tot felul de prostii de genul "massa mai rapid". Poate ca Massa a fost mai rapid intr-o cursa sau doua, dar titlul se castiga in fiecare cursa, nu doar o data. Chiar daca are o cursa buna, nu e constant. Nu e constant nici in cursa. Sub presiune se pierde. In pluton moare. Nici la depasiri nu sta bine, e genul care castiga daca pleaca primul. Daca pleaca dupa 10 nu-ti faci sperante sa termine pe podium. Sa spuneti ca Massa e mai bun decat Alonso, ar insemna sa spun eu ca Grosjean merita sa fie campion doar pentru faptul ca a fost mai rapid decat Vettel pe un singur tur. Chiar daca nu-mi place Vettel, a fost mai rapid, constant si precis. Cu masina sau fara, putin conteaza. Toti campionii au avut o masina pe masura. E adevarat ca Alonso era sa-l bata pe Vettel cu o masina mai slaba, dar nu s-a intamplat. Asta e. Acum probabil voi, "fanii" Massa, considerati ca daca nu era Alonso la Ferrari, Massa batea de unul singur echipa Red Bull :)) Massa mai e si fragil psihic. Cat despre Alonso si Kimi... sa nu uitam ca Raikkonen, din postura de pilot nr 1 la Ferrari, si-a furat-o de la Massa grav in 2008. Era nr 1, Ferrari il sustinea si totusi Massa a fost mai bun. Terminati cu gluma aia ca Ferrari iti taie aripile. Ferrari il sustine pe cel mai bun. Cel mai bun se impune pe circuit, iar daca unul are sanse la titlu e normal sa-l favorizeze(cine n-ar face-o?). Massa a demonstrat in 2008 ca la Ferrari poti castiga titlul si din postura de nr. 2.

  • bernie, miercuri, 05.03.2014 10:34

    Bai ferr iar ai inceput sa debitezi tot felul de tampenii.Sau mintea ta bonlava de alonsita isi aminteste doar ce ii place?In 2008 Ferrari l-au sprijinit in mod categoric si declarat pe Massa motivand ca isi doreste ca ambii piloti sa castige titlul la piloti.Asta declarau ei la inceputul sezonului 2008.Iar Kimi ce era sa faca?S-a comformat,Si-a pierdut motivatia si mai mult decat atat chiar a fost putin sabotat in 2-3 curse [ex Monaco,cand echipa nu i-a schimbat pneurile de ploaie inainte de startul cursei si a fost penalizat]. Astia care tot bateti campii ca in 2008 Massa l-a dominat pe Kimi sunteti paraleli cu F1.Ei stiu foarte bine ce s-a intamplat atunci,iar Kimi este un baiat foarte discret si nu incepe sa vorbeasca aiurea la presa.Intrebare ptr voi.Daca, Kimi ar fi fost un pilot [om] slab l-ar fi reaus Ferrari inapoi?

  • bernie, miercuri, 05.03.2014 10:40

    Precizare ptr idioti ca poate nu au inteles la ce m-am referit.Kimi campion la piloti in 2007,iar Massa in 2008.

  • Grosjean, miercuri, 05.03.2014 11:57

    Interesante parerile unora, dar din pacate sunt doar pareri, fara sa aiba macar un sigur argument pe care sa-l "arunce" in discutie. Din teste reiese ca Massa este foarte rapid, bai si restul sunt rapizi. In teste, se merge doar pe o masina, nu exista starturi unde sa conteze cine porneste mai bine, nu au masinile cu rezervorul plin, nu exista depasiri. In teste nu sunt calificari, nu sunt circuite diferite plus, nu-i temperatura din cursele obisnuite. Personal astept sa vad primele calificari. Pentru ca acolo vor incerca sa mearga la limita sa fie in fata. Plus in cursa, la start, conteaza cine pleaca bine, daca derapeaza sau nu pneurile, primul viraj si asa mai departe. Evident ca pentru unii Massa este un pilot extraordinar, cel mai rapid dar din pacate realitatea o sa ne arate cum sta treaba in teren. Este foarte posibil ca Bottas sa fie mult peste Massa, care nu exceleaza in pluton. Massa in cel mai bun caz o sa fie la fel de bun pe cat a fost la Ferrari, adica, se descurca din cand in cand in calificari dar in curse este pe nicaieri. Nu se pricepe la strategie deloc, nu mai are nici inginerul care il tragea in fata, plus este pe o masina inca noua, intr-un sezon greu. Este usor sa vii cu prostii gen: mama pilotul ala era nu stiu cum in termeni de viteza, dar realitatea este ca in Formula 1 conteaza numarul de puncte pe care il ai la finalul campionatului. Vise gen: nu stiu ce pilot este rapid, mama mie imi place cum piloteaza baiatul asta", sunt prostii care conteaza doar pentru cei care se uita la Formula 1 pentru ca nu au altceva mai bun de facut. Pentru restul, conteaza punctele, asa cum si pentru echipe conteaza doar punctele, nimeni nu concureaza in F1 pentru impresie artistica. Plus sa nu uitam, este un sezon cu multe necunoscute. Evident, anumite echipe par sa aiba un avantaj, foarte bine, o sa vedem daca acel avantaj exista si daca mai ales vor putea profita de el. Testele au fost o chestie interesanta, ne-am uitat si noi la monoposturi si cam atat. In calificari, in cursa... este cu totul altceva. Se poate intampla orice in cursa, dar macar o sa fie interesante pentru noi, fanii, sau asa speram :)

  • @bernie, miercuri, 05.03.2014 13:07

    Kimi in 2008 era in vacance, se spala pe cap cu vodca, il durea la patina de echipa pe cand Massa, care in 2007 i-a pus titlul in brate, si-a vazut de treaba. Asa a ajuns Massa nr.1 la Ferrari in 2008. Ii fi fiind tu fan raikonen dar lumea din anturajul echipei stie cum au stat lucrurile. Stie si Kimishor mai putin fraierii care-l sustin. Abia astept sa si-o ia de Alfonso. Hai Lewis. Pa.

  • @ferr, miercuri, 05.03.2014 13:12

    tu sa vorbesti despre ce face alonso vs massa per total (un an competitional) cand cei doi concureaza pe bune, nu cand unul da tot ce are (puncte pozitii, il apara in curse, ii da aspiratie in calificari etc) celuilalt. Altfel - ciocu mic

  • log, miercuri, 05.03.2014 13:15

    si Alonso e fragil psihic. A comis-o in ultima cursa cand era cu sanse mari la titlu de fiecare data

  • bernie, miercuri, 05.03.2014 13:40

    Asta cu lewis...De unde mama ta sustii tu ce ai postat mai sus bai meltene?.Ai fost tu acolo in echipa?Eu am spus doar ce au declarat cei de la Ferrari atunci.si asta poti gasi pe net.Si nu uita ca lewis al tau i-a distrus 2 curse lui Kimi in 2008.Canada pe linia boxelor cand a intrat ca berbecul in el si Spa [Belgia] dupa acel duel in care ala cu care tii tu a depasit masura ca de multe alte ori.

  • @bernie, miercuri, 05.03.2014 15:33

    Dupa cum scrii problemele psihice le ai tu, amice, un control la neuron nu ti-ar strica ;)