Massa: "Noile reguli vor imbunatati cursele"

Publicat miercuri, 16.04.2008 16:28 de Daniel Popescu

Felipe Massa crede ca noile reguli ce vor intra in vigoare in 2009 vor aduce mai multe depasiri in Formula 1.

Pilotul brazilian a testat marti noile pneuri slick furnizate de Bridgestone si considera ca aderenta generata de cauciucuri pune mai mult in valoare abilitatile de pilotaj.

"Am incercat slick-urile marti si m-am bucurat foarte mult. Dar nu ma astept sa fie la fel anul viitor din cauza numeroaselor reguli referitoare la masina"

.

Intrebat daca noile modificari vor spori spectacolul curselor de Formula 1, pilotul Scuderiei Ferrari a replicat: "In opinia mea asa va fi, pentru ca pilotarea cu slick-uri este mult mai interesanta si produce mai multa aderenta. Probabil va fi mai usor sa depasim fara anumite elemente aerodinamice".

Massa nu a uitat sa aminteasca si despre inovatia adusa de Scuderia Ferrari in cadrul testelor de la Barcelona, si anume noul nas revolutionar. "Arata ca un rechin. Asa cum am spus, imbunatatim putin cate putin masina. Aceasta este o imbunatatire. Nu voi spune ca masina va fi cu o secunda mai rapida, dar cu aceste imbunantatiri putem merge pe drumul nostru. Sunt foarte multumit de masina, este foarte rapida si constanta".

Desi presa a relatat pe larg despre noul nas al monopostului Ferrari, brazilianul nu crede ca F2008 va fi cu mult mai rapid. "Nimic nu se schimba. Am castigat putin la capitolul aerodinamica, asa ca nu este niciun avantaj. Este vorba doar despre munca din tunelul de vant, iar o gaura in nasul aripii probabil ca este similara ca o aripioara suplimentara", explica Massa.

  • jul74, joi, 17.04.2008 08:24
    :)

    modest baiatul asta...!!!