Massa susţine că nu-l va mai ajuta pe Alonso să câştige titlul

Publicat marţi, 17.09.2013 15:59 de Daniel Popescu

Felipe Massa susţine că nu va mai juca rolul de pilot numărul doi al Scuderiei Ferrari în ultima parte a sezonului, întrucât echipa a decis să-l înlocuiască cu Kimi Raikkonen.

Felipe Massa a avut prima răbufnire după ce Ferrari a decis să-l înlocuiască cu Kimi Raikkonen începând din sezonul următor.

După ce l-a sprijinit în permanenţă pe Fernando Alonso de la sosirea acestuia la echipa în 2010, brazilianul afirmă că nu-l va mai ajuta pe spaniol să câştige titlul mondial.

"De acum înainte nu voi mai concura pentru Alonso. De la primele antrenamente de vineri din Singapore voi munci pentru mine însumi. Voi ataca tot timpul, în fiecare tur. A venit timpul să am grijă de mine însumi", a declarat el pentru postul de televiziune O'Globo.

Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, a exclus însă această posibilitate, argumentând că-l va ajuta în continuare pe Alonso în lupta pentru titlul mondial.

"Se spune că nu-l va ajuta pe Alonso? Te rog! Cu siguranţă va face asta şi ne va da o mână de ajutor pentru titlul constructorilor şi lui Alonso pentru titlul piloţilor", a explicat italianul într-un interviu acordat publicaţiei Gazzetta dello Sport.

De asemenea, Massa anticipează că Ferrari nu va fi capabilă să gestioneze corespunzător relaţia dintre Alonso şi Raikkonen.

"Îi cunosc pe Alonso şi Raikkonen pe circuit şi în afara lui şi îi cataloghez drept piloţi excelenţi, dar mă tem că vor intra în coliziune când vor împărţi echipa. Le-am spus şefilor să respire cât mai mult posibil atât cât mai au timp, pentru că în sezonul viitor le va fi mai greu să respire", a mai precizat brazilianul.

Via Autosport, F1Fanatic

  • zfzs, marţi, 17.09.2013 16:21

    Atat am vrut sa aud, dovada ca Monte se cam minte si singur...

  • Soxy, marţi, 17.09.2013 16:32

    bine ca s-a trezit viteazul din el ... asa vorbeste de parca i-ar fi daruit lui Alonso vreo 3 titluri ... serios ...

  • ion, marţi, 17.09.2013 16:39

    frustratu de massa.. dupa ce ca nu a facut nimic, acum s a trezit.."a venit momentul sa fac ceva ptr mine..." daca e pe faras ce sa mai zica tristul ..

  • GrosJan, marţi, 17.09.2013 16:43

    aahahahaha

  • ce sa zic, marţi, 17.09.2013 16:52

    Foarte mult l-a ajutat pe Alonso :)), pai foarte bine, sa se ajute pe el insusi, si sa se bata cu Vetel asa cum face Alonso, e cea mai buna cale sa-si ajute echipa.

  • male, marţi, 17.09.2013 16:55

    dupa ce am auzit declaratiile celea... apai totusi n-a vorbit adevar c-ar fi alonso asa genial. A indurat ca un prost la ferrari

  • bbrunes, marţi, 17.09.2013 16:56

    Suna si putin cam frustrat..ii e ciuda ca a fost inlocuit, insa adevarul este ca acest lucru s-a intamplat nu pentru ca il ajuta pe Alonso tot sezonul si nu facea nimic pentru el..ci pentru ca nu poate sa faca ceva pentru el nici acum. E de inteles insa, caci, in fond, ar trebui sa se afirme pentru a fi luat in considerare de alta echipa..

  • ccmax, marţi, 17.09.2013 16:59

    Personal cred ca Massa l-a ajutat pe Alonso, dar nu intr-o astfel de masura incat fara el Alonso sa fie la jumatatea clasamanetului. Anul acesta a fost doar de cateva ori aproape de Alonso iar cu o calificare in fata nu cred ca poate emite prea multe pretentii. Daca este adevarat ce spune vom vedea potentialul actual al lui Massa. Totusi ceva imi spune ca va fi dificil sa mearga mai bine decat Alonso. Iar frustrarile si nemultumirile nu se discuta in public. Nu de alta dar va da rau pentru urmatorul angajator.

  • a-male, marţi, 17.09.2013 17:04

    apai mai male masa in interviu a spus una si in declaratia asta spune cu totul altceva nu e nicio contradictie, stii tu posesor de gramatici bune?

  • MS, marţi, 17.09.2013 17:09

    Paguba-n ciuperci.

  • gramaticale, marţi, 17.09.2013 17:29

    ma da mare om esti, ca de te iei de garamatica celor ce comenteaza. Parca ar conta gramatica cuiva pentru tine.Ba daca ai un mesaj la tema, fa-l! sau nu ti-a placut dezvaluirile suculente facute de massa si te iei de altii?! tipic unora, n-au in ce da si dau in gramatica... "oficialitatilor"!

  • @a-male, marţi, 17.09.2013 17:37

    Daca tu nu gasesti legatura intre cele doua declaratii apoi de ce ai mai face-o pe gramaticianul acum? Webber apare si el des in interviuri si declaratii, ramane sa rabufneasca si el. Se simte asta, dupa parerea mea.

  • ferr, marţi, 17.09.2013 18:49

    Ce mai urmeaza sa ne spuna? Ca din cauza lui Alonso n-a putut sa-l umileasca pe Vettel in fiecare cursa? Felipe, fa-ti echipa daca iti pasa numai de tine. F1 e un sport al echipelor, nu e tenis. Ai noroc ca e Ferrari in lupta pt locul 2 la constructori, altfel iti dadeau italienii un monopost de terminai ultimul cursa de cursa.

  • ferr, marţi, 17.09.2013 19:56

    da-i tiganului un gologan zilnic o perioada si cand vei inceta in loc sa-ti multumeasca te injura. Analog, Massa a dat atat echipei si lui Alonso iar acum cand inceteaza (si pe buna dreptate incetarea) fanii il pun la zid, ca fa-ti echipa & shit daca iti pasa numai de tine

  • Alex, marţi, 17.09.2013 20:42

    Ce jeguri de oameni suporterii Ferrari. Dupa toate mizeriile indurate de Masa din cauza spaniolului nici nu recunosc acum tot ce a facut pt. echipa. Sper ca Massa sa il scoata din cursa pt. titlu pe Alonso cat mai repede.

  • careva, marţi, 17.09.2013 22:55

    Massa trebuia sa fie barbat si sa traga pentru el inca din 2010 nu acum la sfarsit de colaborare cu Ferrari.

  • ferr, marţi, 17.09.2013 23:01

    Hai sa vedem ce a facut Massa pt echipa si ce a facut Alonso: 2010: M - 144 puncte(locul 6); A - 252(locul 2) 2011: M - 118(locul 6); A - 257(locul 4) 2012: M - 122(locul 7); A - 278(locul 2) Mai e nevoie sa vorbim de podiumuri si victorii? Massa 7 podiumuri, Alonso peste 30 in 3 ani. @Alex, daca tot esti fan Vettel mai bine plange-l pe Webber. Macar Massa n-a fost tratat ca Webber.

  • ferr, miercuri, 18.09.2013 00:26

    trebuia sa iau cumva in considerare cursele cedate de Massa lui Alonso (deci puncte) si cursele in care Massa doar a testat in cursa pentru Ferrari diferite chestii? Interlagos 2012 cand doar a stat dupa fundul lui Alonso si i-a cedat locul se pune? Atat timp cat a fost nr. 2 in sensul inteles si practicat de Ferrari, comparatiile clasamentele etc denota cinism

  • hahaleru, miercuri, 18.09.2013 00:47

    Massa a fost un locotenent de lux, Macar el il respecta pe Alonso. Si o facea pt Ferrari nu pt Redfools. Webber insa.....crezi ca-l respecta pe Vetel? Asa putin?:))))

  • Alex, miercuri, 18.09.2013 09:31

    Daca Masa in primele 4-5 curse de sezon din ultimii 4 ani avea clasari pe podium si victorii, sigur Alonso il ajuta. Alonso in primele 4-5 curse a castigat si s-a clasat pe podium, atunci Ferrari l-a pus pe Massa pe doi.

  • bre, miercuri, 18.09.2013 11:24

    alonso nu ar ajuta pe nimeni. Veti vedea ce scandal o sa iasa daca va fi cazul sa-l ajute pe raikkonen

  • iulianimi, miercuri, 18.09.2013 12:48

    pentru cei care spun ca massa n-a facut nimic pt ferrari ; massa a avut la ferrari 2 adversari foarte puternici - alonso si santander-. si inca ceva; voi credeti ca massa a beneficiat de un monopost egal cu al lui alonso?

  • Fan F1, miercuri, 18.09.2013 14:43

    Idea ca Massa nu a beneficiat de monopost egal cu cel al lui Alonso este o idee comica pentru ca daca ne uitam in poze, par identice. Evident pentru unii, care se uita asa la Formula de a pierde niste timp, ei cred ca masina lui Alonso foloseste un motor warp in timp ce monopostul lui Massa foloseste un motor cu abur. La Ferrari nu cred ca a fost niciodata problema daca pilotii au monoposturi diferite, nici nu era nevoie. Monopostul nu a fost niciodata foarte bun asa incat, sa intervina si sa diferentieze pilotii prin diferite modificari. In antrenamente, de foarte multe ori, Alonso testa ceva, Massa altceva si dupa aia reveneau la piesele initiale pentru ca noile piese erau proaste pentru ambele monoposturi. Sa ne uitam la cursa din Monte Carlo, unde Massa a busit monopostul... a fost vreun moment in care tehnicienii au zis tata, nu-i reparam monopostul? Nu cred, i l-au reparat de 2 ori? Au avut piese si pentru monopostul lui? Evident ca da, s-a vazut ceva in cursa? Nu pentru ca Massa a mai busit odata masina :). La Silverstone a fost vina lui Massa ca i-a explodat pneul? Nu cred, dar la Monte Carlo sigur a fost si vina lui. Massa a avut un singur adversar tot timpul, el insusi. Accidentul i-a stricat forma, absenta nu avea cum sa-l ajute si sa fim seriosi... partea buna este ca sotia i-a daruit un baiat, asa ca anul 2009 n-a fost chiar asa de rau. In mod normal pilotii devin un pic mai inceti dupa ce li se naste un copil (se discuta de vreo 100ms), Massa a pierdut probabil dublu deh a avut si un accident urat. Ce a facut Ferrari in acest timp? In 2010, l-au ajutat cat au putut, in multe curse s-a ferit de a face depasiri, parea un pic sa zicem incet (fricos pare cuvantul potrivit dar sincer... este de asteptat tata dupa un accident ca ala). 2011 a fost un cosmar pentru Massa, dar un mai mare cosmar si pentru Ferrari. trecem peste. 2012... Massa nu se poate tine dupa Alonso, masina nu-i cine stie ce, dar Alonso este ceva mai in fata, Massa ceva mai departe. Il ajuta in Brazilia dar rezultatul este evident, un esec. 2013... nu cred ca mai este ceva de zis, in cateva curse a mers foarte slab, urmat de cateva abandonuri... mai este ceva de zis? Sunt multi sportivi care dupa accidente nu mai revin la forma initiala (este natural tata... cand vezi moartea cu ambii ochi parca... banii si succesul nu mai par asa de interesante). Dupa 4 ani cu ce a ramas Massa? Niste banuti, cateva curse bune, si foarte multe curse slabe. Poate se duce la Lotus, ne gandim... om vedeam ce face acolo. Eu sper ca se va retrage, pentru ca un an de odihna cred ca-l poate ajuta. Are nevoie de un pic de liniste, alaturi de familie. Este greu sa lupti in fiecare an, sunt multe curse, multe teste (in simulator sau pe circuit), si se vede ca a obosit. Si Alonso ar putea lua o pauza, cateva curse macar, sa-si incarce bateriile pentru 2014. Sau cel putin as vad eu situatia. Iar despre ce a facut Massa pentru Ferrari sunt multe de spus, eu raman la idea ca a facut ce a putut el mai bine, dar sincer nu cred ca putea mai bine. Poate in alte conditii, daca era Jean Todt, putea mai multe, dar atunci si Alonso putea mai multe, iar echipa era pozitionata altfel. Dar in conditiile date, ambii piloti au facut ce au putut, si nu cred ca se putea mai bine.

  • @iulianimi, miercuri, 18.09.2013 14:49

    Pe final de campionat 2012 s-a urcat din greseala in masina lui alonso si l-a batut :) Cred de fapt ca atunci i-a dat aceeasi masina ca din joc la titlu era iesit si nu putea pretinde pretentii si ca sa poata sta aproape de Alonso sa-l ajute cum s-a intamplat la interlagos

  • Soxy, miercuri, 18.09.2013 16:59

    ce-s cu gozurile acestea ca unul altul nu are acelasi masina ... voi stati in padock-ul Ferrari si RBR sa vedeti cum l-au furat pe Massa sau pe Webber cu piese si update-uri ??? ... seriously ... ??? Senna si Prost aveau masini diferite? Alonso cu Hamilton? Hamilton si Button? Schumacher si Barichello sau mai bine Button si Barichello in 2009? ... dc Barichello in cei 5 ani a fost furat la Ferrari de ce nu l-a batut pe Button in 2009 ... ? in concluzie, nu toti pilotii pot sa scoata acelasi lucu din acelasi monopost (vezi cazul Weber si Massa) ... altfel toti pilotii de F1 ar fi la fel ... nu cred ca cineva il considera pe Senna un pilot egal cu ... Takuma Sato (imi cer scuze fanilor japonezi) ...

  • Cyrus, miercuri, 18.09.2013 20:58

    Erau mai multe voci care spuneau ca in 2012, dupa ce au redesenat monopostul, Massa a jucat rol de pilot de teste - in antrenamente, curse. Se mai practica si la alte echipe ca pilotii sa ruleze monoposturi cu configuratii diferite - alta aripa, evacuare etc. Nu mai tin minte, cineva spunea ca intr-o cursa monopostul lui Massa se comporta de parca avea o forta de apasare aerodinamica foarte mica. SI probabil ca spre sfarsitul sezonului 2012 au finisat programul de teste. Pe de alta parte, Massa a ajuns in postura de pilot de teste pentru ca Alonso e mai bun ca el si cat timp ii este coiechipier, nu poate ridica pretentii la titlul pilotilor. Asa ca a fost oarecum "sacrificat" pentru Alonso