Mateschitz: "Red Bull, prima optiune a lui Alonso"

Publicat miercuri, 09.04.2008 10:08 de Daniel Popescu

Dietrich Mateschitz a dezvaluit ca Red Bull au fost prima optiune a dublului campion mondial Fernando Alonso dupa plecarea acestuia de la McLaren Mercedes.

Patronul Red Bull, Dietrich Mateschitz, a admis insa ca intelegerea nu a putut fi parafata din cauza discordantelor referitoare la durata contractului dintre cele doua parti. Astfel, in timp ce Alonso dorea un contract pe un singur sezon, Red Bull doreau o intelegere multi-anuala.

"Alonso a declarat pentru un cotidian spaniol ca Red Bull ar fi prima lui optiune. Situatia lui a fost insa complicata de faptul ca el era liber doar pentru un an de zile"

, a declarat Mateschit pentru El Mundo.

"Intr-un timp atat de scurt nu am fi fost capabili sa ne demonstram abilitatile. Iar asta ar fi insemnat o bila neagra pentru noi".

De asemenea, magnatul austriac sustine ca decizia lui Alonso de a semna cu Renault a fost cea mai buna decizie, in contextul in care Red Bull nu ii putea oferi o masina suficent de buna. "Sunt unul dintre cei care cred ca Alonso este unul dintre cei mai buni piloti din lume. Dar daca nu i-am fi putut oferi masina de care are nevoie, decizia ar fi fost gresita. Imaginati-va. Un fost campion mondial suferind intr-una dintre masinile noastre anul acesta? Alegandu-l pe Briatore a luat cea mai buna decizie".