Mateschitz: "Vettel şi Webber merită să devină campioni"

Publicat marţi, 19.10.2010 15:49 de Daniel Popescu

Dietrich Mateschitz consideră că atât Sebastian Vettel, cât şi Mark Webber, merită să cucerească titlul mondial în acest sezon şi neagă impunerea unor ordine de echipă.

Sebastian Vettel şi Mark Webber sunt 2 dintre cei 5 piloţi implicaţi în lupta pentru titlul mondial, însă amândoi trebuie în acelaşi timp să-şi ajute echipa să câştige titlul mondial al constructorilor.

Austriecii şi-au menţinut întotdeauna punctul de vedere asupra egalităţii dintre cei 2 piloţi, în ciuda speculaţiilor din presă internaţională privind favorizarea lui Vettel, în special după evenimentele din Marele Premiu al Marii Britanii. Considerat unul dintre susţinătorii lui Vettel datorită tinereţii şi, implicit, a viitorului pe care îl are în Formula 1, Dietrich Mateschtz, patronul concernului Red Bull, insistă că va fi la fel de fericit dacă Webber va reuşi să se impună.

"Dacă câştigăm titlul piloţilor voi fi la fel de fericit pentru amândoi, pentru că fiecare îl merită. Este important ca amândoi să ştie că au nevoie de celălalt pentru a deveni campion mondial şi că pilotează pentru echipă şi pentru campionatul constructorilor", a declarat omul de afaceri pentru agenţia germană de presă DPA.

Cu toate acestea, Mateschitz consideră că Vettel este mai rapid decât Webber, însă este circumspect că germanul va fi capabil să remonteze diferenţa de 14 puncte din clasament în cele 3 curse care au mai rămas până la final.

"Vettel pare să aibă un avantaj minor în termeni de viteză. Vom vedea dacă avantajul lui Webber va fi suficient pentru a câştiga titlul. Din partea noastră nu vor fi ordine de echipă. Pilotul care face mai puţine greşeli şi este mai rapid va câştiga", a mai precizat el.

Via | GMM

  • ctlnmihai, marţi, 19.10.2010 17:31
    Webber

    Webber merită titlul..observ totuşi o uşoară ipocrizie din partea şefilor de la Red Bull care până acum au tratat diferit cei doi piloţi ,lucru observat prin comportamentul afişat după fiecare victorie..un pic rezervaţi când Webber câştiga ,foarete bucuroşi când Vettel câştiga

  • ctlnmihai, marţi, 19.10.2010 17:40
    Webber

    * foarte

  • raz, marţi, 19.10.2010 20:40

    As vrea ca Webber sa ia titlul, insa daca echipa nu gestioneaza corect situatia s-ar putea sa profite un al treilea pilot de pe urma conflictului lor (Alonso). S-a mai intampalt asta si in 86 si in 2007: cand 2 se cearta ca chiori al treilea castiga.

  • ccmax, marţi, 19.10.2010 21:59

    Vettel este mai rapid iar Webber este mai constant... :) va fi interesant de aflat pana la urma cine va fi in fata

  • bernd, miercuri, 20.10.2010 00:39
    ...

    In mod normal, Vettel e favorit, dar Webber a demonstrat ca are multi iepuri in joben.E singura sansa a lui Webber, pilot valoros in stilul Hulme, Jones sau chiar Mansell, dar neintrand nicidecum in categoria elitista a lui Senna, Prost sau Schumacher