Rosberg: "L-am surclasat pe Schumacher, dar mă aşteptam la mai mult"

Publicat marţi, 19.10.2010 16:57 de Daniel Popescu

Nico Rosberg este mulţumit că a obţinut rezultate mai bune decât Michael Schumacher, însă admite că se aştepta la performante mai bune în acest sezon.

Plecat cu şansa a două în cadrul echipei Mercedes GP după revenirea lui Michael Schumacher în Formula 1, Nico Rosberg a impresionat plăcut în acest sezon şi l-a dominat fără emoţii pe septuplul campion mondial, profitând la maxim de dificultăţile acestuia.

Germanul a câştigat 122 de puncte, comparativ cu cele numai 54 ale coechipierului său, însă pe de altă parte admite că se aştepta la rezultate mai bune. Chiar dacă a obţinut 3 podiumuri şi 5 locuri 4, Rosberg se aştepta ca Mercedes GP să lupte constant pentru victorii, mai ales ca echipa câştigase titlurile mondiale în 2009 sub denumirea de Brawn GP.

"Este un sezon cu două feţe. Pe de o parte, există comparaţia cu coechipierul meu, iar din acest punct de vedere sunt foarte fericit. Totuşi, dacă ne uitam la rezultatele absolute, trebuie să spun că mă aşteptam la ceva mai mult", a declarat germanul pentru publicaţia Autpsprint.

Rosberg a recunoscut că s-a temut de o posibilă marginalizare la Mercedes GP după venirea lui Schumacher, însă susţine că nu s-a temut să lupte de la egal la egal cu mult mai titratul sau coechipier.

"Când am semnat am crezut că Jenson Button va fi coechipierul meu, iar asta era ok. Când am auzit că Button pleacă de la echipă, am sperat ca un pilot puternic şi experimentat să se alăture. Aşa că după ce am aflat de venirea lui Schumacher am fost fericit, dar nu ştiam la ce să mă aştept. În primul rând nu îl cunoşteam pe Schumacher ca persoană, dar ştiam despre prietenia sa cu Ross Brawn şi nu ştiam dacă asta va avea un impact asupra situaţiei mele. În loc de asta, totul a mers perfect", a mai precizat el.

Mercedes GP a anunţat deja că îşi concentrează întreaga atenţie spre sezonul 2011 şi, deşi admite ca visul său este să devină campion, Rosberg consideră că nu va fi uşor să lupte cu Red Bull, Ferrari şi McLaren anul viitor.

"Este greu de spus. Sper să câştigăm anul viitor, dar diferenţa faţă de echipele de top nu este atât de mică. Putem să facem asta, dar este mult de muncă. Dacă am un monopost capabil să câştige multe curse, atunci aş fi bucuros să câştig doar una. Aş vrea să lupt pentru titlu până la capăt. Până la urmă, cred că obiectivul fiecărui pilot care a avut o carieră ca a mea este să câştige titlul în Formula 1, iar eu nu fac excepţie", a încheiat pilotul echipei Mercedes GP.

Rosberg este considerat unul dintre cei mai talentaţi piloţi din Formula 1, însă nu a reuşit să obţină nicio victorie până în prezent.

Via | Autosport

  • michael_schumacher, marţi, 19.10.2010 19:36
    Schumy fan 4 ever

    Lasa ca te vedem la anul ce sterge asfaltul cu tine....

  • nelu98, marţi, 19.10.2010 20:55

    vise taica vise /////////// chiar nu stiu pa ce program te uiti tu la f1

  • EndlessDarkness, marţi, 19.10.2010 21:09
    Beyond My Fear

    Primul an la Mercedes, nu cred ca se puteau bate la titlul chiar daca sperau asta. Totusi, anul viitor au sanse de a se bate cu celelalte echipe, asta daca vor lucra la masina si daca vor gasi directie care le va aduce performante. Intrebarea care se pune este cine va decide directia de dezvoltare si va da acel feedback care sa arate aceasta directe, Rosberg sau Schumacher? Amandoi in acelasi timp nu cred ca merge, mai ales ca au stiluri de condus diferite.

  • ccmax, marţi, 19.10.2010 21:58

    Respect pentru MSC dar Rosberg reprezinta viitorul.

  • bernd, miercuri, 20.10.2010 00:07
    schumi si rosberg

    Inca nu pot fi comparati cei doi,dar in mod normal, Rosberg este mult sub Schumacher.Din platoul actual, Hamilton si Vettel se apropie de acelasi standardd valoric...

  • ccb, miercuri, 20.10.2010 07:24

    Ross Brown intr-un articol zicea ca Shumacher e tot acolo inclusiv pe timpii de reactie si chiar pe modul de-a parcurge circuitele dar masina nu merge. Dar vom vedea cum se va descurca MSC si cum Rosberg. @ Nelu98 "Eu ti-am spus ma' ca e Popa dar tu nu si nu, Batman Batman! "...

  • Rosberg, miercuri, 20.10.2010 09:50

    Astept cu mare nerabdare 2011 sa va dea peste gurite Rosberg.Sa vad ce grazavii de comparatii o sa mai faceti priceputilor!Anul asta Rosberg a facut dublu cat Schuma fara sa fie tinut in brate de Brawn!

  • dmd, miercuri, 20.10.2010 11:25

    Scumacher nu mai este ce era odata...