Max Mosley, implicat intr-un scandal sexual

Publicat luni, 31.03.2008 11:55 de Daniel Popescu

Max Mosley este implicat intr-un amplu scandal sexual dupa ce un tabloid englez a dezvaluit ca presedintele FIA a fost filmat in timp ce apela la serviciile a 5 prostituate.

Lumea sporturilor cu motor este zguduita in aceste zile de un scandal sexual in care este implicat presedintele FIA, Max Mosley.

Totul a pornit de la presa britanica, tabloidul News of the World publicand un material video care il infatisa pe Mosley in timp ce participa la o orgie bizara de sado-masochism. Filmul il arata pe oficialul britanic in timp ce apela la serviciile a 5 prostituate din Londra care erau imbracate in uniforme naziste, asemanatoare cu cele purtate de germani in lagarul de concentrare de la Auschwitz.

Stirea difuzata de sursa citata a fost preluata imediat de agentiile de presa din intreaga lume si in mod special de presa sportiva. Ziarul britanic sustine ca evenimentele au avut loc vineri, intr-un hotel din Londra.

Mosley a luat imediat o atitudine oficiala la aflarea acestor vesti si intentioneaza sa actioneze News of the World in judecata.

Un purtator de cuvant al FIA a precizat insa ca forul mondial nu va comenta in niciun fel aceste dezvaluiri. "Aceasta este o problema intre domnul Mosley si ziarul in chestiune", a declarat purtatorul de cuvant al FIA. "Intelegem ca avocatii domnului Mosley au luat legatura cu acest ziar, iar FIA nu are niciun comentariu de facut".

In schimb, mai multe organizatii care apara drepturile evreilor au cerut in mod public demisia presedintelui FIA. "Domnul Mosley a condamnat rasismul in sporturile cu motor si ar trebui sa traiasca la standardele pe care singur le-a impus. Acest lucru este o insulta la adresa a milionae de victime. Ar trebui sa-si ceara scuze. Ar trebui sa demisioneze", a declarat Stephen Smith, directorul Holocaust Centre.

La randul sau, fostul campion mondial Stirling Moss crede ca pentru Mosley vor veni zile mai putin placute. "Nu vad cum ar putea continua. Sincer sper sa poata, pentru ca este foarte bun in ceea ce face. Cred ca ce se intampla in spatele usilor inchise este treaba lui, dar cand astfel de lucruri apar in presa... este absolut socant".

Potrivit unor surse neoficiale, Consiliul Mondial al FIA intentioneaza sa nu-i mai acorde votul de incredere lui Mosley la condecerea FIA.

Totusi, seful Formulei 1, Bernie Ecclestone, a sarit in sprijinul bunului sau prieten. "Il cunosc de foarte multa vreme. daca cineva mi-ar fi spus aceste lucruri fara sa-mi aduca dovezi, ar fi fost greu sa-l cred. Presupunand ca totul este adevarat, ceea ce fac oamenii in privat este problema lor. Nu cred ca asta afecteaza sportul in vreun fel. Cunoscandu-l pe Max, este posibil ca totul sa fie o gluma",  a declarat Ecclestone.

Max Mosley este fiul lui Oswald Mosley, fondatorul Uniunii Britanice Fasciste inainte de Al Doilea Razboi Mondial. Mosley este presedintele FIA din 1993.

  • Icemanflavi, luni, 31.03.2008 13:25
    LOL

    Haha......am vazut o parte din video-ul lui mosley pe youtube :))))....ce bou mai e si asta :))))