McLaren neagă renunţarea la motoarele Mercedes

Publicat marţi, 28.08.2012 15:05 de Daniel Popescu

Martin Whitmarsh a negat speculaţiile din presă potrivit cărora McLaren va renunţa la motoarele Mercedes în 2014 şi susţine că echipa nu va avea probleme dacă Vodafone se va retrage din F1.

Presa internaţională a relatat recent că McLaren ar putea fi tentată să renunţe la motoarele Mercedes începând din sezonul 2014, atunci când vor fi introduse noile unităţi turbo V6 de 1.6 litri.

Şeful Martin Whitmarsh a negat însă informaţiile şi susţine că echipa nu a oferit niciodată indicii că intenţionează să schimbe furnizorul de motoare.

"Vom fi cu Mercedes. Nu cred că ne-am contrazis vreodată în privinţa acestui lucru", a precizat el pentru Autosport.

În plus, Whitmarsh este convins că McLaren va fi capabilă să găsească un nou sponsor principal pentru sezonul 2014 în cazul în care grupul de telecomunicaţii Vodafone va decide să renunţe la parteneriat după expirarea actualului contract. În sprijinul afirmaţiilor sale, Whitmarsh face referire la performanţele echipei şi la faptul că alţi sponsori precum Mobil 1 sunt prezenţi la echipă de peste un deceniu.

"Vodafone este sponsorul principal şi sperăm şi anticipăm că vom continua, dar am avut relaţii fără precedent cu sponsorii, cu unii dintre ei de 30 de ani. Avem 10 sponsori care au fost alături de noi mai mult de 15 ani, iar 15 ani de sponsorizare sportivă, ca să nu spun de sponsorizare în Formula 1, este ceva incredibil. Diversitatea este o parte din această putere. Oricum, dacă pui pe cineva din paddock să numească două echipe care vor fi în Formula 1 peste cinci ani, cred că 98% dintre respondenţi ar spune McLaren şi Ferrari", a mai precizat el.

Via Autosport