McLaren nu renunţă la lupta pentru titlul mondial

Publicat miercuri, 10.04.2013 10:32 de Daniel Popescu

McLaren susţine că are în continuare ca obiectiv câştigarea titlului mondial, chiar dacă a obţinut doar patru puncte în primele două curse.

McLaren a avut parte de un debut dezamăgitor de sezon şi are deja de recuperat 62 de puncte în faţa celor de la Red Bull Racing.

Echipa are nevoie de un reviriment cât mai rapid pentru a putea spera în continuare la titlul mondial, însă oficialii McLaren consideră că îndeplinirea acestui obiectiv este încă posibilă, mai ales după ce Ferrari a fost aproape de o asemenea performanţă anul trecut după ce a fost într-o situaţie similară.

"Ştim care sunt problemele şi cred că acum suntem pe drumul cel bun. Este un sezon lung. Tot ce facem are ca scop să câştigăm curse. Dacă putem face asta repede, şi nu există niciun motiv pentru care să nu putem, atunci ar trebui să luptăm pentru titlu", a declarat Jonathan Neale, directorul executiv al McLaren.

De altfel, aceeaşi opinie este împărtăşită şi de Jenson Button, deşi britanicul a obţinut doar două puncte în primele două curse ale anului. "În ceea ce mă priveşte, lupta pentru titlu este în continuare deschisă şi cu siguranţă acesta este obiectivul", a explicat el.

McLaren a anunţat anterior că pregăteşte o nouă serie de update-uri pentru monopostul MP4-28 care vor fi evaluate pe parcursul celor două sesiuni de antrenamente libere de vineri din cadrul Marelui Premiu al Chinei.

Via GMM

  • kji, miercuri, 10.04.2013 11:58

    Slabe sanse.

  • Fan F1, miercuri, 10.04.2013 12:13

    Sincer n-as paria niciodata ca cei de la McLaren vor recupera, fie in acest sezon sau in oricare altul. Fara Hamilton sau Alonso adica, pentru ca cu oricare dintre acesti doi piloti da, as paria. Dar cu Button si cu Perez... nici ei n-ar paria. Iar un handicap de 60 de puncte in acest moment este pur si simplu, imposibil de recuperat, pentru moment.

  • mirel_f1, miercuri, 10.04.2013 12:53

    E practic imposibil avand in vedere rezultatele optinute in primele 2 curse,si pe deasupra ca au o masina foarte lenta cam a5,a 6 in momentu de fata,nici gand cu piloti de acuma nu ,s-asi ia adio de acuma