Mercedes: "Avem cel mai omogen cuplu de piloţi"

Publicat miercuri, 04.09.2013 17:39 de Daniel Popescu

Toto Wolff susţine că Lewis Hamilton şi Nico Rosberg formează cel mai omogen cuplu de piloţi din acest sezon.

Mercedes a obţinut locurile trei şi patru în Marele Premiu al Belgiei, în condiţiile în care Lewis Hamilton nu a putut lupta pentru victorie chiar dacă a plecat din pole position.

Totuşi, Toto Wolff, directorul de motorsport al echipei, susţine că este încântat de performanţă şi consideră că Hamilton şi Nico Rosberg formează cel mai omogen cuplu de piloţi din Formula 1, întrucât obţin rezultate apropiate.

"Am obţinut un rezultat bun în Belgia cu locurile trei şi patru şi acesta scoate în evidenţă unul dintre punctele forte ale echipei în acest an, şi anume piloţii. Performanţele lor arată că Hamilton şi Rosberg sunt cu siguranţă cel mai omogen cuplu. Abilităţile lor de a combină viteza cu consecvenţa a ajutat Mercedes să ajungă pe locul doi în clasamentul constructorilor, iar obiectivul să ne consolidăm această poziţie în următoarele curse", a declarat austriacul.

Afirmaţiile sale sunt confirmate şi de diferenţa mică care îi separa pe cei doi în clasamentul general comparativ cu coechipierii celor de la Red Bull, Ferrari sau Lotus. Astfel, Hamilton ocupă locul trei cu 139 de puncte, în timp ce Rosberg a acumulat 96 de puncte.

Mercedes are şanse reduse să lupte pentru titlu cu Red Bull Racing, însă şeful Ross Brawn speră ca măcar diferenţa dintre cele două echipe să se micşoreze.

"Am fost încântat de performanţa echipei din Belgia şi de consolidarea poziţiei a doua din clasamentul constructorilor. Nu am fost capabili să luptăm pentru victorie, dar vom munci din greu pentru a reduce diferenţa", a precizat britanicul.

Via AutoHebdo

  • incredibil, miercuri, 04.09.2013 19:32

    Incredibil cat a ridicat Hamilton in clasament echipa mercedes comparativ cu anii precedenti, ceea ce mi se pare si mai incredibil este faptul ca monopostul lui Rosberg este mai rapid decat al britanicului dar germanul a fost urmarit de ghinion, ma intreb cum ar pilota Hamilton un ferrari si unde ar fi fost in clasament acum.

  • ce, joi, 05.09.2013 09:37

    ce e incredibil????????????????? 1000km. Ce e asa incre.dibil. Ce facea de era anul asta la mclaren, tot era incredibil, nu fiti asa ridicoli... mlea, cind va vad cu prostii de astea

  • totusi, joi, 05.09.2013 09:40

    e ceva suspect. Nustiu din ce cauza la ei unul din piloti are "permanent" ghinion.

  • ferr, joi, 05.09.2013 18:36

    Cica Rosberg a fost urmarit de ghinion... Voi ati uitat ca a obtinut victoria pe Monaco si Silverstone? La Monaco se depaseste foarte greu si s-a aparat toata cursa, iar la Silverstone a avut noroc chior, pana Hamilton, abandon Vettel si noroc ca s-a terminat repede cursa altfel il batea Webber. Iar Schumacher uneori isi facea singur "ghinioanele" si gresea. Era si de inteles. Varsta isi spunea cuvantul, in cazul lui.

  • pluto, vineri, 06.09.2013 11:51

    sinteti dusi de val si nu observati acolo unde trebuie