Mercedes: "Jumătate din echipă va lucra pentru sezonul 2014 începând din luna mai"

Publicat miercuri, 24.04.2013 16:29 de Daniel Popescu

Mercedes a anunţat că cel puţin jumătate dintre angajaţi vor lucra la monopostul pentru sezonul 2014 începând din luna mai.

Mercedes a devenit prima echipă care confirmă modul în care se va pregăti pentru sezonul 2014 al Formulei 1, când vor fi introduse noile motoare V6 de 1.6 litri.

În condiţiile în care este unul dintre furnizorii de unităţi, constructorul german va aloca peste 50% din forţa de muncă pentru sezonul 2014 începând din luna mai, potrivit unui anunţ făcut de Toto Wolff, directorul departamentului de motorsport.

"Lucrăm deja la 2014 şi vom creşte gradual procentajul oamenilor care lucrează la monopostul pentru anul viitor. Aş spune că în luna mai vom ajunge într-un punct în care mai mult de 50% dintre angajaţi vor lucra la monopostul pentru 2014", a declarat austriacul.

În plus, Wolff anticipează că această strategie va fi urmată în scurt timp şi de echipele rivale, mai puţin de cele care lupta constant pentru titlul mondial.

"Fără niciun dubiu, la un moment dat pe timpul verii toată lumea îşi va aloca cele mai multe resurse pentru monopostul din 2014, pentru că acesta este o maşinărie foarte complexă şi complicată. Sigur că totul depinde de poziţionarea în clasament. Cei care luptă pentru titlu se vor concentra mai mult pe monopostul din acest an", a mai precizat el.

Cu toate acestea, Wolff este încrezător că Mercedes îşi poate îndeplini obiectivul trasat la începutul sezonului, şi anume clasarea pe unul dintre primele patru locuri ale clasamentului general. "Vreau să fim printre primele patru echipe în clasamentul constructorilor şi să avem de asemenea un pilot în primii patru", a adăugat el.

Via Formula1

  • mirel_f1, miercuri, 24.04.2013 18:35

    e clar in conditile astea nu stiu cat de mult va evolua Mercedes anul asta,s-au dus sansele lui Hamillton la titlu anul asta

  • pablo256r, joi, 25.04.2013 12:10

    Cum sa fie Mercedes prima echipă care confirmă modul în care se va pregăti pentru sezonul 2014 ? Ferrari au anuntat inca inaintea inceperii sezonului actual ca au doua echipe distincte una care dezvolta monopostul actual si una care dezvolta monopostul pe care se va pune motorul de 1,6. Rog putintica atentie cand scrieti articolele.