Red Bull: "Lotus, un rival mai puternic decât Ferrari în lupta pentru titlu"

Publicat miercuri, 24.04.2013 15:47 de Daniel Popescu

Helmut Marko consideră că Lotus este principala ameninţare pentru Red Bull în lupta pentru titlu şi afirmă că ritmul britanicilor este "misterios"

Red Bull Racing este lideră în clasamentele piloţilor şi ale constructorilor după primele patru curse, în timp ce Lotus a avut cel mai constant parcurs şi s-a inflitrat pe locul doi prin Kimi Raikkonen.

Aparent, principalul rival pentru echipa austriacă rămâne însă Ferrari, întrucât Fernando Alonso a fost privat de puncte preţioase din cauza unei greşeli personale la Sepang şi a unei defecţiuni tehnice în Bahrain. Helmut Marko, consultantul Red Bull, nu vede însă lucrurile în acest mod şi spune că Lotus este principala rivală la titlu în acest sezon.

"Ştim de mai mult timp că este posibil ca ei să fie cei mai dificili adversari. În acest moment ne temem mai mult de Lotus decât de Ferrari. Dar au fost doar patru curse şi ştim că lucrurile se pot schimba. De fapt, pentru noi este un mister ce îi determină pe cei de la Lotus să fie atât de rapizi", a declarat austriacul pentru publicaţia germană Bild.

Presa internaţională a speculat în ultima perioadă că Red Bull Racing este interesată de serviciile lui Raikkonen, însă Marko spune că o decizie cu privire la situaţia contractuală a lui Mark Webber va fi luată până la pauză de vară din luna august, aşa cum s-a întâmplat şi în ultimii ani.

"Am spus asta de mai multe ori. Luam deciziile cu privre la piloţi înainte de luna august şi aşa se va intampla şi în acest an", a adăugat el.

Via Motorsport

  • fsf, miercuri, 24.04.2013 16:26

    Le doresc celor de la Lotus succes in sensul sa bage frica in cei de la Redbull .

  • fasfas, miercuri, 24.04.2013 16:39

    de fapt Kimi + Lotus. La Ferrari e cam debandada desi au cea mai buna masina. Cand o da Alonso la brazda cand echipa. Dar daca papa Todt va merge o cursa pe pneuri moi si una pe pneuri tari va scoate din joc o cursa pe RBR apoi urmatoarea cursa pe RBR si cum Ferrari se descurca bine cu ambele tipuri de pneu ar fi avantajata. Daca in Bahrain se pastrau pneurile moi Lotus castiga.

  • fasfas, miercuri, 24.04.2013 16:41

    *pe RBR apoi la urmatoarea cursa pe Lotus

  • Mclaren_Mircea_1984, miercuri, 24.04.2013 17:21

    gresesti... Ferrari ii prastie. Alonsito sperie deja concurenta :))) Prima data a fost aripa fatza... acum aripa spate... in Spania urmeaza ceva pe lateral sau sub masina. Ferrari e de cacaua :)))

  • seby9626, miercuri, 24.04.2013 17:30

    Mircea,tu zici de Ferrari...da nu te uiti la McLaren care e pe 6,sub Force India!

  • mirel_f1, miercuri, 24.04.2013 18:40

    care Ferrari au cea mai buna masina,ma voi ati orbit cea mai buna e Redbull,eu nu tin cu Redbull dar au cea mai buna masina asta e clar..

  • fashfash, joi, 25.04.2013 09:54

    Lotus nu au contat nici in calificari iar in cursa au avut sansa cu problemele lui Alonso. Alonso a avut un ritm de cursa foarte bun chiar si fara DRS. Omuletul mARKO disimuleaza, ca de obicei. Kimi, paralel cu strategiile:))))...cum isi certa el echipa ca l-au bagat la boxe:))

  • JugaruGabi, vineri, 26.04.2013 09:35

    @Mclaren_Mircea_1984: Nu tin nici cu Ferrari, nici cu RBR, dar Ferrari nu e mai prastie ca McLarenul ala mizerabil care se chinuie sa intre in Q3. :)