Michael Schumacher lipseste din Hall of Fame

Publicat joi, 08.05.2008 14:57 de Daniel Popescu

Germania a fondat un Hall of Fame pentru cei mai buni sportivi din aceasta tara, insa de pe lista nominalizatilor lipseste, surprinzator, Michael Schumacher.

Presedintele german Horst Kohler a lansat un Hall of Fame cu scopul de a incuraja tinerii se se apuce de sport. Schumacher este cel mai prolific pilot din istoria Formulei 1, insa germanul lipseste, in mod cu totul surprinzator, de pe lista celor 40 de sportivi selectati pentru Hall of Fame.

Lista initiala a fost compusa de un juriu format din 25 de persoane si cuprinde in cea mai mare parte sportivi germani care intre timp au decedat. Desi initiatorii sustin ca in alcatuirea listei s-au luat in calcul performantele sportive si rolul de model, Hall of Fame-ul german cuprinde si cinci sportivi care au avut legaturi cu regimul nazist.

Pe langa Michael Schumacher, alti doi sportivi germani celebri care lipsesc din Hall of Fame sunt Boris Becker si Steffi Graf.

  • aurelgales, joi, 08.05.2008 15:19
    Michael

    Şi nemţii tot oameni sunt...!! Nu este corect ce i se întâmplă lui Schumi în această privinţă, poate că atitudinea juriului o fi justificată de ceva raţiuni, dar nu cred într-un "scenariu" în stil autohton (al nostru - doar noi suntem specializaţi în "scenarită")

  • Icemanflavi, joi, 08.05.2008 18:41
    Deutchland

    In primul rand daca tot faci un hall of fame in germania, pai nu are domle cum sa lipseasca Schumi, Becker si Graf. Sunt cei mai mari impreuna cu marii fotbalistiii germanii. Poate explicatia este ca nu au avut o personalitate prea "fair play" dar din cate tin minte Steffi Graf a fost inregula..poate de ea au uitat pur si simplu :P.

  • stedo53, vineri, 09.05.2008 02:14
    Michael Schumacher lipseste din Hall of Fame

    Si daca "aia sint cu vaca", de ce trebuie sa platim noi cei care stim cu adevarat sa-l apreciem? Ca nu o sa inteleg in veci care-s criteriile dupa care "acordati" punctele, e ffff clar! Curiozitatea mea ( absolut justificata de altfel ) este daca macar voi aveti habar de ce faceti ? Sincer, de aici pare ca nu prea...