Minardi il sprijina cu Aguri Suzuki

Publicat miercuri, 07.05.2008 16:18 de Daniel Popescu

Fostul sef de echipa Gian Carlo Minardi il sprijina pe Aguri Suzuki dupa ce Super Aguri au fost obligati sa se retraga din Formula 1.

Minardi a fost proprietarul echipei omonime peste doua decenii, inainte ca Red Bull sa preia controlul echipei si sa o redenumeasca in Scuderia Toro Rosso in 2006.

"Am trait personal acceasi situatie ca Suzuki si pot intelege ce simte in acest moment. Il cunosc, este un tip foarte dragut. Din pacate, Formula 1 nu este interesata de echipe atat de mici cu probleme financiare"

.

Minardi crede ca Formula 1 a profitat de echipele mici atunci cand a avut nevoie de ele, dar acum refuza sa le ajute cand au mai mare nevoie. "S-a intamplat in trecut cu Minardi si cu alte echipe. Te folosesc, te ajuta, si apoi te folosesc pentru a ajunge la numarul de echipe optim pentru a-si promova interesele. La fel cum s-a intamplat anul trecut cand Super Aguri a fost creata pentru a masca decizia echipei Honda de a renunta la un pilot japonez (n.r - Takuma Sato), ceea ce a pus compania in dificultate in propria tara.

Poate ca acum marketingul s-a terminat si echipa principala nu mai are nevoie de un satelit. In ziua de astazi Formula 1 nu mai arata luptele variate de la spatele plutonului si, din moment ce masinile au atins un anumit nivel de fiabilitate, supravietuirea unei echipe mici este mascata".