Vettel: "Sutil a provocat accidentul din Spania"

Publicat miercuri, 07.05.2008 15:39 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel este convins ca va reusi sa aiba prestatii mai bune in acest sezon, dupa cele trei accidente suferite in primele 4 curse ale anului.

Pilotul Scuderiei Toro Rosso nu a reusit sa termine nicio cursa in acest an, iar in Australia, Bahrain si Spania a abandonat imediat dupa start. Cu toate acestea, Vettel este convins ca va avea parte si de zile mai bune daca va continua sa munceasca la fel de mult ca si pana acum.

"De obicei nu cred in noroc, cred doar in munca. Am muncit din greu in in ultimele patru curse si pe tot parcursul iernii, dar nu am fost inca rasplatiti. Asa ca probabil trebuie sa mai asteptam"

, a declarat Vettel.

Povestind despre incidentul din Spania, pilotul german crede ca Sutil a fost de vina pentru accident. "Cred ca a fost ceva nebunesc sa il atace pe David Coulthard, nu avea nicio sansa. A taiat iarba si apoi a pierdut controlul volanului. El se lupta cu Sebastien Bourdais, care mergea pe exterior si a avut noroc sa nu fie lovit pentru ca era evident ca Sutil a derapat spre exterior.

Am decis sa intru pe interior, am franat si am virat spre dreapta cat de mult am putut, dar din pacate Takuma Sato m-a lovit in spate si asta m-a accelerat si nu am putut sa depasesc. Nu trebuie sa-l invinuim pe Sato pentru ca nu avea cum sa anticipeze ce se va intampla".

Vettel a admis ca Toro Rosso vor avea o cursa din dificila in Turcia intrucat vor utiliza tot vechiul monopost, insa spera sa obtina un rezultat cat mai bun. "Va fi greu in Turcia fara noua masina, dar trebuie sa faacem tot ce putem pentru a castiga", a adaugat Vettel. "Imi place circuitul din Istanbul, dar situatia devine din ce ince mai dificila. Ajungem pe pozitii de unde este dificil sa luam startul in curse. Partial vina ne apartine, dar cand esti intr-o asemenea pozitie este mai dificil sa supravietuiesti dupa primul tur".

  • lord vader, miercuri, 07.05.2008 18:00
    ???

    Este totusi o declaratie cu un strop de optimism,totusi Toro Rosso a fost depunctata cu 3 puncte.Stie cineva si pentru ce?

  • szzsoci, miercuri, 07.05.2008 18:46
    Raspuns...

    Pentru ca nu este vorba de Renault al carui sponsor este ING :-)