Mosley si-a cerut scuze si ramane presedinte FIA

Publicat miercuri, 02.04.2008 10:10 de Daniel Popescu

Max Mosley si-a cerut oficial scuze pentru scandalul in care a fost implicat si a precizat ca ramane in continuare presedinte al FIA.

Intr-o scrisoare trimisa marti tuturor membrilor FIA si Consiliului Mondial, Mosley sustine ca acuzatiile cu conotatii sexuale in care a fost implicat sunt de natura sa il discretizeze. In plus, presedintele FIA a tinut sa precizeze ca acuzatiile conform carora intamplarea in care a fost implicat are conotatii naziste sunt false. El a mai dezvaluit ca intentioneaza sa actioneze in judecata tabloidul "News of the World".

"In ultimele doua saptamani s-a desfasurat o investigatie asupra vietii mele personale de catre un grup specializat in asa ceva, pentru motive si clienti pe care nu ii cunosc. Este regretabil ca acum sunteti familiari cu rezultatele acestei investigatii sub acoperire si imi pare foarte rau daca acestea sunt stanjenitoare pentru voi.

Un tabloid britanic a publicat povestea ce implica activitati private si personale cel putin stanjenitoare sustinand ca au avut loc evenimente cu conotatii naziste. Acest lucru este fals. In cele mai multe tari legea interzice publicarea detaliilor din viata personala fara un motiv intemeiat. Publicatia News of the World mi-a invadat intimitatea si intentionez sa ii actionez in judecata", a scris Mosley in scrisoarea trimisa membrilor FIA.

Pe de alta parte, Mosley sustine ca a primit sprijinul persoanelor din anturajul FIA si intentioneaza sa treaca peste aceasta controversa, ramanand in continuare la conducerea FIA. "Am primit numeroase mesaje de simpatie din cadrul FIA sugerand ca viata mea privata nu este relevanta pentru munca mea si ca ar trebui sa continui in acest rol. Intentionez sa le urmez sfatul", a mai precizat Mosley in scrisoare.

Aceasta a fost prima reactie oficiala a lui Max Mosley la scandalul sexual in care a fost implicat. Este foarte probabil ca britanicul sa nu mai asiste pe viu la Marele Premiu al statului Bahrain din acest weekend. Desi acest scandal a fost amplu relatat de presa din intreaga lume, echipele si pilotii din Formula 1 nu au comentat in niciun fel aceasta problema.

  • aurelgales, miercuri, 02.04.2008 11:08
    Mosley

    După opinia mea nu-i nimic de comentat atâta vreme cât s-au făcut doar nişte acuzaţii - se pare că sunt rău intenţionate -, care nu sunt dovedite sau recunoscute. Eventual, după ce se va desfăşura procesul pe care preşedintele FIA intenţioneză să-l declanşeze, se mai poate bârfi! Urâtă meserie şi bârfa asta !!