Raikkonen vrea sa obtina prima victorie in Bahrain

Publicat miercuri, 02.04.2008 10:19 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen spera sa incheie seria dezamagitoare de curse din Bahrain si sa obtina prima victorie la Sakhir in acest weekend.

Pilotul Scuderiei Ferrari nu a reusit niciodata sa termine mai sus de locul 3 cursa din Bahrain. Totusi, dupa victoria obtinuta in Malaezia cu aproape doua saptamani in urma, finlandezul spera ca va fi capabil sa sparga gheata.

"Am terminat pe locul 3 in 3 Grand Prix-uri consecutive in Bahrain. Sakhir este unul dintre circuitele unde vreau cu adevarat sa castig, in cele din urma"

, a declarat Raikkonen in cadrul unui preview al Scuderiei. "Evident, ar trebuie sa avem viteza necesara pentru a lupta pentru primul loc si in Bahrain. In mod traditional, Ferrari au fost puternici aici".

Ferrari au petrecut 6 zile in Bahrain pentru teste, alaturi de Toyota, pe parcursul acestei ierni, dar campionul mondial nu crede ca italienii sunt avantajati de acest lucru. "Am avut cateva curse buna in Bahrain pana acum, dar nicio victorie pana acum. Testele din februarie au mers foarte bine in acest an si abia astept sa concurez din nou in Bahrain si sa lupt pentru victorie", a adaugat Raikkonen. "Evident, testul din februarie nu ne-a facut niciun rau. Dar, bineinteles, acum vremea este altfel si masina noastra este de asemenea diferita. Am imbunatatit masina dupa testele din Bahrain si ar trebui sa fie mai bine acolo. Dar competitorii nostri nu sunt foarte mult in urma. Toate echipele cunosc circuitul. Asta este sigur".

Finlandezul sustine ca este prea devreme pentru a judeca performantele echipelor, insa considera ca lupta pentru titlu se da in acest an in trei: Ferrari, McLaren si BMW-Sauber. "Este mult prea devreme pentru a trage concluzii. Trebuie sa mai asteptam cateva curse pentru a ne face o parere exacta cine sunt candidatii la titlu. Va fi la fel de greu ca anul trecut. Acum este o lupta in 3. Ferrari si McLaren au castigat primele doua curse, dar sa nu uitam ca BMW-Sauber au reusit doua locuri 2. Asa ca la orice greseala din partea McLaren sau Ferrari ei vor obtine punctele. De ddata aceasta chiar trebuie sa lupti pentru fiecare punct", a incheiat campionul mondial.