O noua alternativa pentru Marele Premiu al Frantei

Publicat vineri, 21.11.2008 16:28 de Daniel Popescu

Marele Premiu al Frantei s-ar putea desfasura in viitorul apropiat intr-o suburbie a Parisului, daca planul celor din Sarcelles va fi pus in aplicare.

La numai o zi dupa ce Disneyland a anuntat ca renunta la planurile pentru gazduirea unei curse de Formula 1, presa relateaza despre o alta posibila locatie care sa gazduiasca Marele Premiu al Frantei.

Reprezentantii suburbiei Sarcelles spun ca sunt gata sa construiasca un circuit de Formula 1, care ar urma insa sa fie finalizat abia in anul 2011.

Astfel, Franta ar putea ramane fara cursa in calendarul Formulei 1 pentru doi ani consecutivi. Ideea circuitului de la Sarcelles este sprijinita si de fostul pilot Jean-Pierre Beltoise, care crede ca organizarea unei curse de Formula 1 la Disneyland nu era oportuna "pentru ca Parisul dupa lipsa de un circuit pentru curse si pentru teste. Proiectul Disneyland era doar un circuit temporar care ar fi fost activ 3-4 zile pe an. Din punctul asta de vedere, abandonarea proiectului este o veste buna pentru ca investitiile pot fi folosite pentru adevarate etape dale sporturilor cu motor care pot fi utilizate tot anul".

Beltoise a adaugat ca organizatorii sunt deja in discutii cu seful F1 Bernie Ecclestone, care agreaza planul initial. "Acum asteptam. Vom avea un raspuns in urmatoarele saptamani", a incheiat el.

  • radcargt08, vineri, 21.11.2008 16:41
    Harap Rosu zice...

    Cred ca circuitul Paul Ricard ar fi mai potrivit..

  • scuderia, vineri, 21.11.2008 17:18
    @radcargt08

    paul richard ii prea mic pentru formula 1...un tur de pista se acopera intr-un min

  • Jolerto, duminică, 23.11.2008 15:31
    @scuderia

    paul ricard e circuit mare , dar ca la teste folosesc o versiune mai mica sa-si faca simulatii la monaco!