Wurz: "Loeb are un talent exceptional"

Publicat vineri, 21.11.2008 17:50 de Daniel Popescu

Alexander Wurz a fost impresionat de prestatia lui Sebastien Loeb intr-un monopost de Formula 1 si spune ca cvintuplul campion din WRC are un talent exceptional.

Desi s-a aflat doar pentru a doua oara intr-un monopost de Formula 1, Loeb a reusit un timp foarte bun in cadrul testelor de la Barcelona de la inceputul acestei saptamani.

Performanta sa nu putea trece neobservata, iar pilotul de teste al echipei Honda, Alexander Wurz, a admis ca a fost impresionat de ceea ce a vazut.

"Nu are sens sa spui ca Formula 1 a devenit mai usoara. Pana si Loeb a spus ca F1 este mai stresanta decat WRC . Loeb este in varf de forma si in cele din urma a fost rapid, dar cand esti la 1.5 secunde in spate este intotdeauna greu sa progresezi", a declarat austriacul referindu-se la diferenta dintre timpul lui Loeb si timpul de referinta al zilei de luni. "Sebastien a fost impresionant in acest test, cu siguranta este un talent special".

Pe de alta parte, Wurz a incercat sa explice si motivele pentru care Loeb a fost atat de rapid, pe langa talentul de care dispune. "Fara intentia de a diminua meritele lui Loeb, trebuie sa ne reamintim ca aceasta masina (n.r - Red Bull RB4) este echipata cu nivelul fortei de apasare aerodinamica din 2008, in timp ce Toro Rosso a avut cel putin anumite lelemnete eliminate. Si trebuie sa includem si slick-urile, care te fac sa fii cu 1 - 1.5 secunde mai rapid. Una peste alta, estimez ca Loeb nu ar mai fi fost pe locul 8, dar nu ar fi fost nici ultimul. Si de aceea spun din nou: acest om are pur si simplu un tzalent extraordinar", a incheiat pilotul austriac.

  • radcargt08, vineri, 21.11.2008 18:55
    Harap Rosu zice...

    S Loeb un super pilot..sper sa evolueze vreo data in f1..