O noua echipa de Formula 1 in 2009?

Publicat miercuri, 07.05.2008 19:29 de Daniel Popescu

Super Aguri au intrat sub administrarea unui grup de parteneri care vor incerca sa gaseasca un cumparator pentru echipa.

Seful echipei, Aguri Suzuki, a anuntat marti ca Super Aguri se retrag din Formula 1 din lipsa de fonduri. Administratorii echipei spera ca vanda insa team-ul ca o singura entitate unui investotir strategic care sa lanseze o noua echipa de Formula 1.

Acestia sustin ca au primit deja mai multe oferte. Super Aguri au angajat 90 de persoane pentru sediul din Oxfordshire, inclusiv pilotii Takuma sato si Anthony Davidson.

Intr-un comunicat de presa, administratorul echipei, Philip Long, a declarat: "Acest lucru ofera o oportunitate de a intra in sporturile cu motor fara a fi nevoit sa construiesti o echipa de la zero. O noua echipa ar putea fi construita in scurt timp pentru a lua startul in sezonul 2009. Virtual, totul este la locul lui, inclusiv oamenii si facilitatile pentru teste. O noua echipa ar putea prelua controlul operational din prima zi si sunt multumit ca deja exista un interes semnificativ in acest sens".

Vestile ca Super Aguri s-au retras din Formula 1 au dus la un val de proteste in Japonia, unde mai multi manifestanti s-au dus cu steaguri ale echipei japoneze in fata sediului central al companiei Honda. Acestia au protestat pentru ca Honda si-au retras sprijinul pentru Super Aguri si pentru eroul local, Takuma Sato.