OFICIAL: Alonso si Piquet continua la Renault in 2009

Publicat miercuri, 05.11.2008 17:22 de Mircea Meșter

Renault a anuntat astazi oficial ceea ce se zvonea deja de ceva vreme in lumea Formulei 1. Fernando Alonso si Nelson Angelo Piquet isi vor pastra posturile de piloti principali ai echipei franceze si in anul 2009. In timp ce Alonso a semnat cu Renault pentru urmatoarele doua sezoane, contractul lui Piquet se va termina la sfarsitul anului viitor.

"ING Renault F1 Team are acum una dintre cele mai interesante echipe, cominand perfect tineretea cu experienta. Angajamentul lui Fernando, care se intinde pe inca doua sezoane, confirma increderea pe care acesta o are in echipa si sunt fericiti sa putem lucra in continuare cu el", a declarat Flavio Briatore, seful echipei franceze.

Fernando Alonso se declara fericit pentru ca poate continua munca inceputa la echipa care l-a consacrat: "Am decis sa raman la ING Renault deoarece, asa cum am spus-o de multe ori in acest sezon, aceasta echipa a fost intotdeauna prima varianta pe care o iau in considerare si ma simt foarte fericit aici", a declarat dublul campion mondial.

Nelson Piquet este multumit si el pentru ca are oportunitatea de a demonstra in continuare ca are valoare: "Sunt fericit pentru ca am sansa de a pilota pentru ING Renault F1 Team pentru inca un an. Desi am avut un sezon dificil, am invatat multe si voi incerca sa imi folosesc experienta in sezonul urmator. Vreau sa multumesc echipei pentru sprijinul acordat si pentru increderea pe care au avut-o in mine", afirma pilotul brazilian.

  • adrian2089, miercuri, 05.11.2008 17:39
    (ADY)

    Alonso la anu se va bate la titlu

  • spawn, miercuri, 05.11.2008 18:47
    da!

    Salut,desigur ca va lupta pentru titlu,cei de renault sunt la picioarele lui asa ca sa va feriti cei de la ferrari si mclaren ,pilotu face diferentza nu masina :D....Bye

  • scuderia, miercuri, 05.11.2008 18:55
    @spawn

    u ai zis ca pilotul face diferentza...probabil..doar in unele momente..pe ploaie de ex...dar alonso in prima jumatate a sezonului nu a aratat mai nimic...desi el este dublu campion mondial...si masina conteaza...parerea mea:))..foare bine ca a ramas la renaul...dar parca a spus ca dak isi prelungeste contarctul cu renault il va prelungii doar pentru un sezon...acum l-a prelungit pe 2...sa vedem...byebye

  • radulyistv, miercuri, 05.11.2008 22:20
    Masina sau pilotul ?

    Ceea ce face diferenta este performanta masinii. Performanta slaba a masinii poate fi f. putin compensata de talentul pilotului. Valoarea adevarata a pilotului este capacitatea sa de a contribui la dezvoltarea masinii. Fara un pilot capabil echipa tehnica trebuie sa fie extraordinar de buna si dotata cu echipamente ca sa ajunga la rezultate. Renault a facut o afacere mare ca a reusit sa retina pe Alonso si la anu are toate sansele la titlu. Pronosticul meu pentru sezonul urmator: piloti: 1 Alonso, 2 Hamilton 3 Vettel echipe: 1 McLaren 2, Renault, 3 Ferrari

  • NeoGalaxy, joi, 06.11.2008 00:51
    @radulyistv

    Pronosticul tau este comic dar eu cred ca Toyota o sa fie campioana modiala, BWM o sa se retraga si Ferrari o sa se apuce de facut barci cu motor.

  • NeoGalaxy, joi, 06.11.2008 00:53
    @Vettel

    Vettel este talentat dar avantajul lui a fost anul acesta motorul Ferrari care a fost ceva mai puternic ca cel Renault. Daca anul viitor Red Bull nu va folosi un alt motor Ferrari si vor ramane cu cel Renault. nu il prea vad nici macar cu cate puncte are anul acesta. Plus ca s-a obisnut cu o masina iar cele de anul viitor nu prea au o mare treaba cu acestea de anul acesta. Deci o sa fie multe si foarte multe necunoscute. Este posibil ca BWM sa fie puterrnica, McLaren sa fie slaba sau orice altceva si Ferrari la fel. Primele curse vor arata cine are masina buna de fapt. Asa cum s-a vazut si anul acesta.

  • myx4ever, joi, 06.11.2008 09:03
    reply

    Daca motorul Renault e atat de slab de ce Renault F1 Team a reusit in ult 8 curse sa devina echia nr 1 (luand punctele castigate) iar Alonso pilotul cu cele mai multe puncte? Motorul Renault are un deficit de putere fata de McLaren sau Ferrari insa nu e vinovat de toate relele de la RedBull. Revenind la stire, e f bine ca l-au mai pastrat pe Piquet. Anul viitor are ocazia sa isi demonstreze adevarata valoare. Sper sa reuseasca. Cel mai mult insa imi doresc ca Renault sa continue acest trend si incepand cu prima cursa sa arate ca poate sa redevina campioana. Iar Alonso sa inchida inca o data gura tuturor. Nu contest valoarea lui Hamilton insa modul cum a devenit campion lasa loc de indoieli. Cum a spus si Alonso...el avea 90p dupa 10 curse nu dupa 18.