OFICIAL: Yamamoto concurează pentru Hispania şi în Ungaria

Publicat marţi, 27.07.2010 18:15 de Daniel Popescu

Hispania Racing a confirmat că Sakon Yamamoto va pilota pentru echipa şi în Marele Premiu al Ungariei alături de Bruno Senna.

Venit la Hispania Racing ca pilot de rezervă, Sakon Yamamoto l-a înlocuit pe Bruno Senna în Marele Premiu al Marii Britanii, iar două săptămâni mai târziu a concurat în Germania în locul lui Karun Chandhok.

Japonezul a reuşit să-şi asigure locul în echipă şi pentru Marele Premiu al Ungariei de la sfârşitul acestei săptămâni, când îl va înlocui din nou pe Chandhok.

"Aştept cu nerăbdare să revin la Hungaroring, pentru că ştiu deja foarte bine circuitul în urma curselor mele de Formula 1 cu Super Aguri şi Spyker şi cu ART în GP2. Cursele de acolo sunt întotdeauna foarte dificile pentru că nu exista o distanţă mare între viraje. Ai nevoie de o stabilitate bună la frânare şi de o maşină cu tracţiune bună. Forţez pentru o nouă provocare şi sper să fiu mai norocos decât la Hockenheim", a declarat Yamamoto pentru site-ul oficial al echipei Hispania Racing.

Hispania Racing nu a explicat motivele pentru care Yamamoto este preferat în această perioadă a anului, însă se vehiculează că pilotul japonez a adus bani la echipă prin intermediul unor sponsori. Spaniolii susţin ca Chandhok rămâne în cadrul echipei şi că ar putea reveni în cockpit la una dintre cursele următoare.

Via | Hispania Racing

  • suburbian, marţi, 27.07.2010 19:01

    in opinia mea Chandok e mai talentat decat ambii.

  • XxXtreme, marţi, 27.07.2010 21:18
    chandock

    da nu are bani ca mabi

  • Senninho, miercuri, 28.07.2010 15:09

    Senna e mai bun decat cei doi, are sangele unchiului sau, si un talent exceptional in privinta calificarii;)...pacat ca trebuie sa concureze in rablele aia de hispania, mi-ar placea sa vad in mclaren, sau ferrari:)