Pilotii critica decizia FIA cu privire la pneuri

Publicat miercuri, 16.04.2008 13:10 de Daniel Popescu

Mai multi piloti din Formula 1 si-au exprimat ingrijorarile legate de eliminarea huselor pentru pneuri incepand din sezonul urmator.

Husele de incalzire pentru cauciucuri vor fi interzise incapand din sezonul 2009, iar pilotii se tem ca pneurile vor avea nevoire de cateva tururi pentru a ajunge la temperatura optima. Ingrijorarile sunt cu atat mai importante cu cat masinile vor genera mai putina forta de apasare aerodinamica din cauza noului regulament tehnic.

Presedintele GPDA, Pedro de la Rosa, nu a ezitat sa-si exprime parerea despre acest lucru: "Primul tur este foarte lent, iar acesta este un pericol. Exista masini sunt au o viteza mult mai buna, iar tu iesi foarte lent de la boxe. Esti ca o sicana mobila", a caracterizat spaniolul noua situatie.

La randul sau, pilotul echipei Williams, Nico Rosberg, a comparat primul tur cu pneuri reci cu o lupta pentru supravietuire. "In primul rand, nu este o idee buna. Nu putem pilota cu astfel de pneuri anul viitor", a spus Rosberg. "Asta este opinia mea. Este ridicol sa iesim pe pista cu astfle de pneuri. Nu mai este vorba de curse, ci de supravietuire. Trebuie sa faca ceva la pneuri pentru a imbunatati situatia. Putem avea pneuri reci, dar nici chiar asa".

Rubens Barrichello a fost un alt critic al acestor pneuri. "Fara huse cursele ar putea fi ceva mai plictisitoare, pentru ca aomenii vor dori sa mearga cat mai mult posibil, intricat pierzi trei secunde cand intri la boxe. Pot exista accidente in primul tur de la iesirea de la boxe pentru ca alti piloti ar putea incerca sa faca ceva. Ca piloti de curse stim ca trebuie sa ne adaptam. Dar pentru spectacol nu cred ca va fi placut". Bridgestone vor testa din nou pneurile slick in luna iulie.

  • alex_cozma, miercuri, 16.04.2008 13:22
    Jos palaria!

    de de la Rosa se stie de ieri dimineata! Daca dati o stire, dati-o macar in aceiasi zi in care si apare...sau sa nu-mi spuneti ca stiati ca o sa iasa shi Rosberg shi Rubens cu aceiasi declaratie...ati sfeclit-o...Felicitari daca ati avut o strategie....in cazul meu a dat roade pe deplin =))

  • szzsoci, miercuri, 16.04.2008 13:30
    Ora 13...

    Au asteptat stimati domni admini pana si-a facut fiecare modificarile pentru teste. Si uite cum curg stirile care trebuia sa apara azi dimineata sau chiar de ieri...

  • ally_great, miercuri, 16.04.2008 13:33
    mda

    stirile au aparut de la 9 dimineata....le-am tot asteptat! au aparut cand s-au blocat schimbarile ... Azi se testeaza cauciucuri cu santuri in majoritate, doar Schumi si Kubica testeaza slick - din cate am observat in imaginile de azi de pe circuit