Pilotii vor sa boicoteze cursa de la Silverstone!

Publicat joi, 19.06.2008 12:41 de Daniel Popescu

Pilotii de Formula 1 ameninta ca vor boicota Marele Premiu al Marii Britanii din luna iulie din cauza costurilor foarte ridicate ale superlicentei de pilot.

Pana la inceputul sezonului 2008, costul unei superlicente de pilot de F1 costa 1690 de euro plus 447 de euro pentru fiecare punct castigat. Totusi, Consiliul Mondial a aprobat in luna ianuarie a acestui an cresterea costului superlicentei la 10.000 de euro plus 2000 de euro pentru fiecare punct castigat.

Pilotii sustin ca aceste cresteri ale superlicentei sunt nejustificate si explica ca actualul campion mondial Kimi Raikkonen trebuie sa scoata din buzunar nu mai putin de 230.000 de euro. De asemenea, polonezul Robert Kubica se afla in dificultate, intrucat liderul campionatului nu castiga inca atat de multi bani din contractul cu BMW-Sauber.

GPDA (Grand Prix Drivers' Association) a solicitat o intalnire urgenta cu presedintele FIA, Max Molsey, pentru a rezolva aceasta problema inainte de cursa de la Silverstone. Potrivit unor surse neoficiale, pilotii vor intra in greva in cazul in care cele doua parti nu vor ajunge la niciun compromis.

  • alecstm, joi, 19.06.2008 12:51
    Update

    ... Robert Kubica, the new championship leader. “He is not yet earning an awful lot, but his license costs nearly a tenth of his income,” Va si traduc, ca uneori e greu, si se traduc prostii (vezi pista inundata de la Monte Carlo). Robert Kubica, noul lider al campionatului mondial. "Inca nu castiga extraordinar de mult, dar licenta il costa aproape o zecime din realizarile sale"

  • sharky_raduku, joi, 19.06.2008 12:58
    ...

    AFARA CU JEGU` DE MOSLEY !!!