Alain Prost se teme de disparitia MP al Frantei

Publicat miercuri, 18.06.2008 18:07 de Daniel Popescu

Fostul campion mondial Alain Prost este ingrijorat ca Franta risca sa iasa din calendarul Formulei 1 dupa 2008.

Magny Cours va gazdui in acest an ultima cursa de Formula 1, astfel ca viitorul Marelui Premiu al Frantei este in dubiu. Desi Bernie Ecclestone spera ca Franta sa fie capabila sa gazduiasca o cursa la Paris, este putin probabil ca acest lucru sa se intample in 2009. Alain Prost se teme de impactul negativ al faptului ca, aproape sigur, Franta nu va gazdui nicio cursa de F1 anul viitor.

"Paris este o solutie pentru 2010, dar ce se va intampla in 2009", se intreaba Prost. In opinia fostului pilot francez, organizatorii Formulei 1 ar face o mare greseala daca ar continua sa elimine din calendar circuitele traditionale din Europa.

Un alt francez implicat in Marele Circ, Pascal Vasselon, crede ca principalul atu al circuitului de la Magny Cours este atmosfera linistita de acolo, in ciuda criticilor legate de lipsa infrastructurii. "Sunt trist pentru ca nu stim ce se va intampla in continuare. Nu ar fi fost chiar asa de rau daca am fi stiut ca vom concura la Paris sau in alta parte, dar in acest moment nu vad sa exista un plan coerent", a declarat Vasselon.