Statistici inaintea MP al Frantei

Publicat miercuri, 18.06.2008 17:20 de Daniel Popescu

Va prezentam cateva statistici premergatoare Marelui Premiu al Frantei din acest weekend.

Victorii:

Robert Kubica a devenit in Canada al 99-lea pilot care castiga o cursa de Formula 1. In acelasi timp, Kubica a intrerupt o serie de 25 de victorii consecutive reusite impreuna de Ferrari si McLaren Mercedes.

Campionat:

Kubica este al treilea pilot care conduce clasamentul in acest sezon dupa Lewis Hamilton si Kimi Raikkonen.

Puncte:

Fernando Alonso mai are nevoie de un singur punct pentru a deveni al saselea pilot care atinge borna de 500 de puncte. In schimb, Kimi Raikkonen are nevoie de o victorie pentru a atinge acest numar.

Calificari:

Ferrari vor sarbatori al 200-lea pole position in cazul in care Kimi Raikkonen sau Felipe Massa vor obtine cel mai bun timp in calificari. Lewis Hamilton a reusit la Montreal al optulea pole position in 24 de curse. Kubica si Alonso sunt singurii piloti care si-au surclasat coechipierii in toate cursele de pana in prezent.

Franta:

Ultima victorie a echipei McLaren la magny Cours dateaza din 2000, cand David Coulthard a trecut primul linia de sosire. Ferrari au castigat 7 curse in ultimii 11 ani, inclusiv ultimele doua editii. In ultimii 10 ani, doar 3 dintre pilotii care au plecat din pole position au trimfat in cele din urma si in cursa.

Recorduri:

Mercedes-Benz vor sarbatori in Franta 100 de ani de la prima victorie in sporturile cu motor. Germanul Christian Lautenschlager a castigat Marele Premiu al Frantei de la Dieppe in 1908. Cu aceasta ocazie, pilotii echipei McLaren Mercedes, Lewis Hamilton si Heikki Kovalainen, vor face un tur demonstrativ cu o masina originala din 1908.