Piquet Jr vrea sa calce pe urmele lui Kovalainen

Publicat luni, 14.04.2008 12:20 de Daniel Popescu

Nelson Piquet Jr nu este satisfacut de rezultatele sale de pana acum, insa sustine ca Renault au multe probleme de ordin tehnic.

Piquet Jr nu a impresionat in primele trei curse din acest sezon, nereusind sa aduca echipei sale niciun punct pana in prezent. In schimb, coechipierul sau Fernando Alonso a castigat 6 puncte si l-a surclasat in dese randuri pe pilotul brazilian.

"Sunt frustrat, dar nu sunt dezamagit", a declarat Piquet Jr pentru revista franceza Autohebdo.

"As fi fost dezamagit daca era o poveste total diferita pentru Alonso, dar cand vad cat de dificil a fost pentru el sa ajunga in Q3 in Bahrain si ca nu a reusit sa castige puncte in acea cursa, atunci pozitia mea este de inteles. Asta nu ma satisface, dar mai ia din presiunea ce apasa pe umerii mei".

Prin aceste declaratii, Piquet Jr a dat de inteles ca monopostul R28 nu este suficient de performant pentru a oferi rezultate satisfacatoare pentru cei doi piloti. De altfel, Piquet a recunoscut acest lucru si a evidentiat si problemele pe care le vede el la masina. "Avem probleme cu motorul, sasiul, aerodinamica", a precizat el.

In ciuda acestor probleme, Piquet Jr este optimist ca va trece peste aceste probleme si il da drept exemplu pe predecesorul sau, Heikki Kovalainen. Finlandezul a avut un debut slab de sezon la Renault in 2007, insa pe parcurs a reusit sa-si revina si, in cele din urma, a fost remarcat de cei de la McLaren care l-au angajat la finalul anului trecut.

Piquet spune ca poate calca pe urmele lui Kovalainen si sustine ca este sprijinit de seful Renault, Flavio Briatore. "Am vorbit cu Briatore si mi-a spus ca ar trebui sa raman calm si ca lucrurile se vor imbunatati", a spus Piquet Jr. "Si Kovalainen a avut probleme la inceput, iar apoi a fost capabil sa devina din ce in ce mai bun. Trebuie sa fac si eu la fel".

  • undispudet, luni, 14.04.2008 12:25
    offffffffffffffff

    Nu se poate frate asa ceva ce concurs tampit......

  • WestMclaren, luni, 14.04.2008 12:40
    beton

    Incep sa pird toate punctele acumulate. Foarte frumos concurs.

  • undispudet, luni, 14.04.2008 12:56
    HMMMMM!

    Renault au cam bulit-o anul acesta,si spun de asta pentru ca asa este. Iar eu fac un pariur k alonzo va pleca k din pusca la alta echipa peste 1 an de zile iar sta bine pana si la HONDA SI VB SERIOS.Tot este mai fiabila honda decat renault.O zi buna tuturor iar cei de la concurs sunteti praf la punctarea stirilor,cateodata dati cum trebuie ,cateodat o cam buliti ................

  • petros, luni, 14.04.2008 13:01
    Comentariu de la mine

    Azi punctarea stirilor s-a facut cu obiectivism.

  • winner, luni, 14.04.2008 22:52
    Renault

    Daca nu stiti dupa plecarea lui Alonso acum 2 ani de la Renault bugetul echipei a fost diminuat semnificativ si de aceea au avut anul trecut performante slabe.Anul acesta e o perioada mai dificila,dar vedem la anu.