Kubica, un fan al circuitelor stradale

Publicat luni, 14.04.2008 11:50 de Daniel Popescu

Robert Kubica a dezvaluit ca este un fan al circuitelor stradale si este incantat de aparitia in calendar a curselor de la Valencia si Singapore.

Pilotul echipei BMW-Sauber, Robert Kubica, a marturisit ca circuitele stradale sunt preferatele sale inca de pe vremea cand concura la Macau in Formula 3. De altfel, polonezul a terminat pe locul 2 cursele din Macau din 2004 si 2005, inainte de a ajunge in Formula 1.

Monaco era singurul circuit urban din F1, insa in acest an si-au facut aparitia doua noi circuite stradale in Formula 1: Valencia si Singapore.

"Sunt un mare fan al circuitelor stradale in general", explica Kubica. "Sunt mai dificile pentru ca de multe ori au denivelari, iar suprafata pistei se schimba. Daca faci o greseala poti ajunge cu usurinta in barierele de protectie".

Totusi, polonezul este constient de problemele legate de securitatea pilotilor pe astfel de circuite, insa este convins ca FIA va lua toate masurile necesare pentru ca Marele Premiu la Europei de la Valencia din 24 august sa se desfasoare sub cele mai bune auspicii. "Valencia nu va fi un circuit stradal in totalitate", spune el. "Vor exista numeroase zone de degajare din motive de siguranta. FIA face multe eforturi in privinta sigurantei, iar asta este un lucru bun".