Pirelli începe luni prima sesiune de teste cu noile pneuri

Publicat luni, 16.08.2010 10:02 de Daniel Popescu

Nick Heidfeld va testa timp de trei zile la Mugello noile pneuri Pirelli pentru Formula 1 la volanul unui monopost Toyota din sezonul 2009, potrivit presei spaniole.

Pirelli, noul furnizor de pneuri în Marele Circ pentru perioada 2011-2013, a efectuat deja o sesiune de teste cu un monopost de GP2, însă această săptămână va marca prima evaluare cu un monopost de Formula 1.

Potrivit publicaţiei spaniole AS, producătorul italian va demara luni o sesiune de teste de trei zile pe circuitul Mugello din Italia, în cadrul căreia vă utiliza monopostul TF109 cu care Toyota a concurat în Formula 1 anul trecut.

Aşa cum s-a speculat în ultimele săptămâni, pilotul care va urca în cockpit este Nick Heidfeld, existând şanse mari ca germanul să-şi rezilieze înţelegerea de pilot de rezervă pe care o are în prezent cu Mercedes GP.

După finalizarea evaluărilor de la Mugello, Pirelli îşi va îndrepta atenţia şi spre circuitele de la Jerez, Monza şi Le Castellet, înainte de a re veni la Mugello. Până în prezent, Pirelli a efectuat aproximativ 48.000 de km de teste cu pneuri pentru anul viitor pe bancul de probe.

Via | AS

  • chris01, luni, 16.08.2010 20:27
    Intrebare

    Daniel,as dori sa te intreb daca ai vreo informatie cu privire la posibilitatea de a putea vedea testele in calitate de spectator.Locuiesc la aproximativ 150 de km insa nu as dori sa fac un drum degeaba pana acolo.Ar fi interesant iar pe site-ul circuitului de la mugello( http://www.mugellocircuit.it/ ) nu e scris nimic in acest sens. Multumesc,numai bine!Chris.

  • daniel.popescu, marţi, 17.08.2010 09:43
    @chris01

    Din pacate nu-ti pot da un raspuns 100% sigur. Testele Pirelli nici macar nu sunt trecute in calendarul evenimentelor din luna august, motiv pentru care inclin sa cred ca va fi o sesiune mai degraba privata, in care accesul spectatorilor nu va fi permis.

  • chris01, marţi, 17.08.2010 10:30
    feedback

    Iti multumesc.Sincer,asa inclinam sa cred si eu...insa stii..pentru un fan care iubeste F1..orice e important..orice eveniment cat de mic..Numai bine. P.S.multumesc pt stirile always on time.