Rosberg a participat la un triatlon în Austria

Publicat luni, 16.08.2010 10:43 de Daniel Popescu

Nico Rosberg a participat în weekend la un triatlon în Austria cu lungimea totală de 42 km, germanul fiind entuziasmat de experienţa trăită.

În timp ce piloţii savurează vacanţa de patru săptămâni din Formula 1, Nico Rosberg a decis să profite de această oportunitate pentru a participa în premieră la un triatlon, evenimentul ales desfăşurându-se în localitatea Kitzbuhel din Austria în cadrul Campionatului Mondial.

Proba s-a desfăşurat pe o distanţă similară cu cea a unui maraton olimpic, iar pilotul echipei Mercedes GP a încheiat în două ore şi şapte minute cele trei probe: înot, ciclism şi alergare. În urma acestui rezultat, germanul s-a poziţionat pe locul 44 în clasamentul general şi pe locul 13 în categoria de vârstă de până la 29 de ani.

"Nu am mai făcut niciodată un triatlon. A fost un eveniment grozav, foarte greu, dar m-am distrat bine. Pe ultimii cinci km nu am mai avut energie. Este incredibil cum pot realiza oamenii acest lucru", a declarat Rosberg pentru agenţia de presă DPA.

Germanul a călcat astfel pe urmele lui Jenson Button, care a fost cu şapte minute mai lent într-un eveniment similar desfăşurat recent la Londra. El va reveni la activitatea de bază joi şi vineri, când va participa la o cursă de karting pe circuitul Lonato din nordul Italiei alături de Michael Schumacher, Fernando Alonso şi Jaime Alguersuari.

Via | GMM