Pirelli va testa noi tipuri de pneuri în timpul antrenamentelor

Publicat marţi, 08.03.2011 16:42 de Daniel Popescu

FIA a acceptat oficial propunerea Pirelli de a testa un set suplimentar de pneuri în timpul antrenamentelor libere din cadrul Marilor Premii.

Consiliul Mondial al FIA a confirmat marţi că a acceptat propunerea lansată recent de Pirelli privind posibilitatea de a evalua noi seturi de cauciucuri pe parcursul Marilor Premii.

Întrucât testele din timpul sezonului sunt strict interzise ca măsură pentru reducerea costurilor, Pirelli va avea libertatea de a furniza un set suplimentar de pneuri slick în sesiunile de antrenamente libere de la anumite Mari Premii, care vor fi stabilite cu o săptămână înainte.

"La anumite evenimente, o specificaţie suplimentară de pneuri slick poate fi disponibilă tuturor echipelor pentru evaluare. Echipele vor fi informate despre o asemenea specificaţie suplimentară cu o săptămână înainte de începerea evenimentului. Două seturi de astfel de pneuri vor fi alocate fiecărui pilot pentru AL1 şi AL2 şi acestea trebuie predate furnizorului de pneuri înainte de startul AL3".

"Un set adiţional de pneuri 'prime' poate fi disponibil pentru toţi piloţii. Echipele vor fi informate despre o asemenea specificaţie suplimentară cu o săptămână înainte de începerea evenimentului. În această situaţie, setul suplimentar de astfel de pneuri va fi alocat fiecărui pilot pentru AL1 şi AL2. Un set de pneuri 'prime' trebuie returnate furnizorului de pneuri după AL1, iar alte două seturi de pneuri 'prime' şi un set de pneuri 'option' trebuie returnate înainte de AL3", precizează FIA într-un raport care evidentiatiaza deciziile Consiliului Mondial.

Via | FIA

  • danoe, marţi, 08.03.2011 22:56

    nu Kers nu aripa mobila ci alegerea setulu cel mai potrivit face diferenta intre campion si vicecampion