Presă: Renault a testat noul motor turbo V6 pe un monopost din Formula Renault 3.5

Publicat marţi, 03.12.2013 12:32 de Daniel Popescu

Renault a evaluat noul motor turbo V6 de 1.6 litri pe un monopost de Formula Renault 3.5 Series în cadrul unui test efectuat pe circuitul de la Magny Cours, potrivit presei italiene.

Renault a devenit al doilea constructor despre care se speculează că a testat deja pe circuit noul motor turbo V6 de 1.6 litri care va fi utilizat în Formula 1 începând din sezonul 2014.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia italiană Omnicorse, constructorul francez a efectuat recent un test pe circuitul de la Magny Cours. 

Renault a folosit un motor turbo V6 de 1.6 litri montat pe un monopost din cadrul competiţiei Formula Renault 3.5 Series şi a evaluat inclusiv sistemul ERS, care va înlocui anul viitor sistemul KERS.

Cu numai o zi în urmă, presa internaţională a relatat că Ferrari a efectuat un test similar pe circuitul de la Fiorano, noul motor turbo fiind amplasat de data aceasta pe supercarul LaFerrari. Practic, Renault este avantajată în cadrul unor astfel de teste de faptul că are la dispoziţie propria competiţie de monoposturi, o astfel de maşină fiind mai potrivită pentru teste decât una de serie.

Cei doi constructori au apelat la astfel de metode de evaluare ca urmare a faptului că testele pe circuit cu monoposturi de Formula 1 echipate cu noile motoare sunt interzise până la sfârşitul lunii ianuarie.

Via Omnicorse