Protest anti Red Bull, Toro Rosso si Super Aguri

Publicat sâmbătă, 17.03.2007 06:46

Williams si Spyker vor inainta un protest oficial impotriva echipelor Toro Rosso, Red Bull si Super Aguri in care va fi contestata legalitatea monoposturilor acestora.

Ultimele discutii legate de modul de dezvoltare a masinilor proprii in Formula 1 nu au ajuns la un rezultat, insa se stie ca o echipa de Formula 1 nu are voie sa alinieze la start un monopost dezvoltat de o alta companie. Red Bull au intrat si ei in scandal dupa ce s-a descoperit faptul ca masina condusa de Coulthard si Webber ar fi dezvoltata de Red Bull Technology, o companie independenta de Red Bull F1.

Protestul era programat inca dinaintea calificarilor, insa pozitionarile finale pe grila de start ale pilotilor echipelor implicate taorna gaz pe foc: Webber (Red Bull) va porni maine de pe 7, Sato (Super Aguri) de pe 10 iar Davidson (Super Aguri) de pe 11.

"Pot sa faca ce vor. Nu ii putem opri. Daca au ceva de contestat ar trebui sa o faca si gata. Vom vedea dupa asta cine are dreptate si cine nu", a afirmat Daniele Audetto, directorul celor de la Super Aguri.