Raikkonen admite ca a gresit in calificari

Publicat sâmbătă, 10.05.2008 17:49 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen a recunoscut ca o greseala comisa in ultimul tur rapid din calificari l-a costat timp pretios, motiv pentru care a obtinut doar locul 4.

Campionul mondial in exercitiu spune ca, daca nu ar fi gresit in al doilea tur rapid din Q3, s-ar fi clasat mai sus pe grila de start.

"Sunt putin dezamagit. Am facut o greseala in al doilea tur rapid din Q3 si trebuie sa accept asta: nu am intrat prea corect in ultimul viraj inainte de linia dreapta si am pierdut din viteza"

, a declarat Raikkonen. "Evident, as fi preferat sa fiu mai sus pe grila de start, dar acest loc nu este un capat de tara".

Finlandezul spune ca se astepta la o concurenta puternica din partea rivalilor, insa este convins ca poate lupta pentru victorie in cursa de duminica. "Avem o concurenta puternica, dar asta nu reprezinta o surpriza pentru noi. Bineinteles, exista un semn de intrebare in privinta cantitatii de combustibil, dar nu vom obtine un raspuns decat la prima oprire la boxe de maine. Ne putem baza pe o masina buna si vom incerca sa scoatem tot ce e mai bun din ea, pentru a castiga cat mai multe puncte posibil. Niciodata nu este usor sa castigi, dar vom incerca!", a incheiat Raikkonen.